Cocotte Minute předělali vánoční koledu v metalový bizárek

Cocotte Minute / foto: Martin Vaněk, poskytnuto Cocotte Minute

Vánoční čas se pomalu, ale jistě blíží a není nic lepšího, než se naladit na vánoční atmosféru třeba právě krásnou koledou. Takovou myšlenkou se bezpochyby řídila banda Cocotte Minute, jež přišla s předělávkou tradiční koledy v nu metalovou Kohlledu, která má větší koule než vánoční stromek na Staromáku!

Nahrávka a nový klip

Zellerův klan předělal známou vánoční skladbu Nesem vám noviny v nu metalovou šílenost nazvanou Kohlleda. Nejedná se však o žádnou žhavou novinku. Koleda zazněla už vloni ve speciálním vánočním streamu, kde si roli hosta střihla zpěvačka Aneta Práglová z kapely Zputnik. U fanoušků vyvolala velký ohlas, a tak se ji Cocotti rozhodli znovu nahrát a oficiálně vydat právě teď. Spolu s koledou vznikl i nový vánoční videoklip, který je samozřejmě takový, jaký byste jen od Cocotte Minute čekali.

Domácí štěsťýčko, vototadyde

„Prostě jsme cejtili potřebu se k těm Vánocům tak nějak umělecky vyjádřit. Benzin, metal, zvukař s pájkou a takový to domácí štěsťýčko. Vototadyde!“ shrnuje Zeller, frontman kapely. Jako exkluzivního hosta si přizvali Horsta ze spřátelené kapely Trautenberk. Klip má na svědomí Martin Vaněk a do natáčení kapela zapojila fanoušky, od kterých si „vypůjčila“ věci do klipu.

Růžový slon a opravář vánočních světýlek

Celé to začíná velice poklidně. Kapela se sejde u štědrovečerního stolu, baví se, popíjí, rozdávají se dárečky, taková krásná vánoční idylka. První moment „očekávání“ přichází při předávání dárku pro Zellera, který nese nálepku známého erotického obchodu Růžový slon. Všichni členové si postupně rozbalují dárky „od Ježíška“ a kromě kapelních triček se objevují i podprsenky, umělá ryba, pouta, a především Zellerovo obrovské dildo. A začíná se dělat „bordel“! Vzduchem lítají talíře, skleničky, židle, mezitím se v pozadí mihne kapelní zvukař jako „opravář“ vánočních světýlek na stromečku.

Zvrhlá sebranka šílenců? Nemůžeme vyvrátit!

Po kratší dramatické odmlce přichází závěr skladby jako pocta kapele Korn a celý večírek se začíná zvrhávat do katastrofy končící zapálením jak vánočního stromečku, tak i okolního nábytku. Pro neznalce Cocottího stylu to může vypadat, že pánové jsou zvrhlá sebranka šílenců. Bohužel, tohle nikomu nemůžeme vyvrátit, a právě z toho se všichni těšíme a radujeme. Takže šťastné a veselé Vám přejí Cocotte Minute!

Cocotte Minute aktuálně obrážejí republiku s akustickým turné

Ještě pár koncertů zbývá, tak si nenechte ujít kapelu a její písně v netradičním kabátě:

04.12. Praha – Akropolis
09.12. Bratislava – Randal Club
10.12. Brno – Melodka
11.12. Ostrava – Barrák

Text: Ema Moravcová, foto: Martin Vaněk, poskytnuto Cocotte Minute, video: Youtube.com