Nervosa a Burning Witches mají za sebou český dvojkoncert

Nervosa / foto: Petr Hanč

Ryze ženské metalové formace Nervosa a Burning Witches se minulý týden představily ve zlínském Masters of Rock Café a v pražském Storm Clubu spolu se dvěma předkapelami.

Poslední březnový víkend nabídl řadu koncertů

Uplynulé víkendy byly ryze ve znamení metalu, jelikož s rozvolňováním veškerých restrikcí vyrazilo mnoho tuzemských i zahraničních kapel do akce. Minulý sobotní večer ve Zlíně a nedělní večer v Praze patřil brazilské thrash/death metalové formaci Nervosa a švýcarské pětici Burning Witches. Tyto dvě oblíbené kapely tvořené pohlednými divoženkami byly doplněný švédským thrashmetalovým triem Warfect a indickými groove metalisty SystemHouse 33.

SystemHouse 33 se po dvou letech vrátili na scénu, následovali je švédští Warfect

A právě SystemHouse 33 byli prvním aktérem večera. Už od začátku se jelo pěkně zhurta, pořádnou dávku energie předvedl zejména bubeník Mayank Sharma. Během jejich setu se klub začal pozvolna zaplňovat a na celé kapele bylo znát, že si návrat na pódia po téměř dvou letech i aplaus fanoušků opravdu užívá, což svým krátkým projevem potvrdil i frontman Samron Jude.
Po krátké přestavbě pódia přišel čas pro švédský thrashový úderník Warfect. Jejich rychlý a řízný thrash metal pozvolna rozhýbával fanoušky v předních řadách. Frontman Fredrik Wester bavil fanoušky, když se s pivem v ruce snažil správně vyslovit „Na zdraví“.

Burning Witches se vracejí opět s novým albem

Po odklizení bicí soupravy předkapel se v zadní části pódia v plné kráse ukázala plachta švýcarské formace Burning Witches. Při jejich přípravě a ladění se na pódiu objevil i kytarista thrashové legendy Destruction Damir Eskic, kterého mnozí fanoušci poznali. První ze dvou headlinerů odstartoval svůj set vypalovačkou Executed. Sestava kolem energické zpěvačky Laury Guldemond odehrála hodinový setlist postavený především na novém albu The Witch From the North, který byl zakončen skladbou stejného názvu jako kapela samotná, a nutno říct, že zejména pro pánskou část osazenstva bylo opravdu na co koukat.

Nervosa se v nové sestavě postarala o velkolepé finále

Přišel čas pro velké finále. Pohled na pódium zakryla dvojice plachet a po tajemném intru se zde zformovala Nervosa. Začátek setu patřil trojici songů z nového alba Perpetual Chaos. Krátce nato přišel čas na nejznámější skladbu Death, chybět nemohla ani tematická Into Moshpit, při jejímž uvedení nemusela zpěvačka Diva Satanica většinu fanoušků k tomuto ani moc pobízet. Celou kapelu mnohdy viditelně potěšilo skandování jejich jmen, před skladbou Rebel Soul označila Diva všechny fanoušky za rebely jako ona sama, a závěr obstarala klipovka Under Ruins.

Text: Mates Šimek, foto: Petr Hanč

Author