Turné Infected Rain se přežene přes Česko

Lenou Scissorhands, Infected Rain / foto: Honza Švanda

Moldavští Infected Rain přicházejí s novým albem Ecdysis, které jim vyšlo začátkem letošního roku. V plánu jsou hned čtyři zastávky u nás.

Pestrobarevná show

Infected Rain jsou v poslední době v kurzu a výsledkem jejich popularity je naplánované evropské turné Ecdysis By Night. Parta v čele se zpěvačkou Elenou Cataragou alias Lenou Scissorhands odstartuje své turné počátkem dubna na belgické půdě. Do Česka míří se svou poslední řadovkou Ecdysis, po které turné nese své jméno. Svou tvorbu u nás kapela již v minulosti představila několikrát. Měli jsme tu čest vidět jejich pestrobarevnou show na našich klubových pódiích a festivalech jako Rock Castle v Moravském Krumlově.

Přislíbení hosté

Infected Rain však nebudou jedinou kapelou, která se k nám chystá. Na svém turné si jako hosty pozvali francouzské modern metalisty Dagoba. Ti sdíleli společné turné s legendárními skupinami jako In Flames, Metallica a Machine Head. Dagoba si získali srdce svých fanoušků skladbami jako Stone Ocean, Things Within nebo novější The Last Crossing.
Druhou kapelou, která Infected Rain podpoří, budou Once Awake z Norska. Seveřani kombinují metalcore s melodickým death metalem. Během čtyř let stihli vydat tři alba a nové mají na cestě.
Zahraniční skupiny doplní i zástupce České republiky. Kapela Up!Great pochází z Ostravy a v jejím čele stojí zpěvačka Veronica Hurt. Svou energickou show rozpoutají na všech čtyřech zastávkách. Na kontě mají čtyři plnohodnotná alba a ve své tvorbě míchají více žánrů. V minulosti si zahráli s kapelami jako Jinjer a nyní se ukáží po boku Infected Rain.

České zastávky turné turné Ecdysis By Night

10.04.2022 – Ostrava, Barrák
11.04.2022 – Praha, Rock Café
12.04.2022 – Brno, Melodka
13.04.2022 – České Budějovice, Fabrika

Text: Šárka Vlachová, foto: Honza Švanda, videa: YouTube.com

Author