S Traktorem do Slavkova na zámek? Proč ne

Traktor / foto: Petr Dio

V polovině května hostil slavkovský zámek koncert kapel Traktor, Forrest Jump a Panoptiko. O své dojmy se podělil Petr Dio.

Z práce rovnou na Traktor

Dorazit na začátek koncertního programu mi nedovolovaly pracovní povinnosti v takzvaném civilním zaměstnání. Hned jak jsem ale mohl, objevil jsem se ve Slavkově, kde se v tu chvíli už chystal na pódium Traktor.

Průřez tvorbou a gyros v prvních řadách

Traktor pojal své vystoupení jako mix starého a nového. Nesměla chybět nová muzika z alba Sedmá strana kostky, ale ani průřez starými alby. Na konci dle očekávání zazněly ty nejznámější pecky. Traktor si také dává záležet na vizuální stránce svých koncertů, a tak jsme mohli obdivovat skvělou pyro show. No, v tu chvíli jsem nezáviděl prvním řadám – vysoko šlehající ohně Traktoru jsou impozantní, ale fanoušci vepředu se museli cítit tak trochu jako gyros.

Od šestiletých po sedmdesátileté

A propos fanoušci: Do Slavkova na zámecké nádvoří se jich vtěsnaly asi dva tisíce, od malých šestiletých, kteří mnohdy znali všechny písničky zpaměti, po sedmdesátiletou rockovou babičku, která si zrovna tak zpívala každé slovo. Slušně zajištěné bylo také občerstvení pro ty, kteří přece jen již příliš dlouho stáli na sluníčku: fronta se možná sem tam vyskytla, ale rozhodně ne dlouhá.

Ať padají ne šestky, ale rovnou sedmičky

To nejdůležitější z celé akce: Fanoušci byli spokojení. A tak přejeme Traktoru hodně úspěchů na nadcházejících koncertech – ať padají v kostkách ne šestky, ale rovnou ta sedmá strana.

Text a foto: Petr Dio