Dream Theater v Praze: Zážitek plný emocí a toho nejlepšího z hudby

Dream Theater / foto: Petr Hanč
Ve čtvrtek 26. května se v pražské Sportovní hale Fortuna (bývalá Tipsport arena) odehrála progresivní pastva jak pro oči, tak uši metalového fanouška. Američtí Dream Theater u nás v rámci Top of the World Tour představili své poslední album A View from the Top of the World.

Devin Townsend jako předkapela byla dobrá volba

Role předkapely se zhostil kanadský hudebník Devin Townsend se svou partou. Výběr to byl skvělý. Devin během svého setu zahrál například skladby Failure, Kingdom, By Your Command nebo More!

Dream Theater zahráli českým fanouškům naživo nové skladby

Pak přišla na řadu hlavní hvězda večera. Dream Theater si pro své fanoušky připravili jak songy z poslední desky, tak i starší tvorbu. Z nové desky zazněla hned jako první skladba The Alien a došlo ještě na Awaken the Master, Invisible Monster a A View from the Top of the World. Zbytek setlistu doplnily skladby jako 6:00, Endless Sacrifice, Bridges in the Sky, About to Crash, The Ministry of Lost Souls a jako poslední zazněla dvacetiminutovka The Count of Tuscany.

Je lépe sedět a soustředěně poslouchat

Koncert byl na sezení, jak už je u Dream Theater standardem – jejich hudbu je lepší soustředěně poslouchat, nějaké divoké křepčení se hodí spíš na koncerty jiných kapel. I když nebylo plno, rozhodně ten zážitek za to stál – byl plný emocí a toho nejlepšího z hudby.

Text a foto: Petr Hanč

Author