Škwor v Třebívlicích: Ve vinařství odehrál koncert jako víno

Škwor / foto: Petr Hanč

V druhé polovině května se v rámci seriálu akcí Hudba na vinicích konal koncert kapely Škwor. Na místě přítomen byl a slovem i objektivem celou akci dokumentoval Petr Hanč.

Muzika a něco dobrého k pití šly vždy dobře dohromady

Obec s malebný názvem Třebívlice leží v Ústeckém kraji, nedaleko Litoměřic a Lovosic. A právě tam, do takřka až útulného areálu vinařství Johann W, byla situována jedna ze zastávek seriálu koncertů Hudba na vinicích. Vždyť muzika a něco dobrého k pití šly vždy dobře dohromady, že? Své o tom ví i kapela Škwor, která se letos tohoto seriálu akcí také účastní.

Škwor prostě umí, a na vinicích dvojnásob

Jako předkapela vystoupila mladá, letos založená pop/rocková kapela Siluety. Po nich už nastoupila na pódium hvězda večera, která nevynechala snad žádný ze svých největších hitů. A tak zazněly písně jako Sraž nás na kolena, Může se stát, Mý slzy neuvidíš, vzpomínka na Lemmyho – Už je to tak dávno, a ve vinařství samozřejmě nemohla chybět Síla starejch vín, kterou si s frontmanem Petrem Hrdličkou zazpíval snad každý návštěvník tohoto vyprodaného koncertu. Škwor prostě umí, a ve spojení s příjemným vinařským areálem to platilo dvojnásob. Rádi si zase uděláme čas a některou z akcí série Hudba na vinicích navštívíme – a pak samozřejmě opět přineseme reportáž.

Text: Sylva Kaplanová a Petr Hanč, foto: Petr Hanč

Author