The Legends Rock Fest Hořice podesáté: Co a jak letos na festivalu

Fans v Areálu zahrada / foto: Honza Švanda
The Legends Rock Fest Hořice slaví svůj jubilejní desátý ročník. 22.-23. července bude Areálem Zahrada opět znít rock a metal – a to v mimořádně silném obsazení. Měsíc a půl před začátkem festivalu jsou již známy některé novinky a vychytávky.

Všichni vítězové v jednom programu

V letošním programu se podařilo přivést do Hořic všechny vítěze diváckého hlasování z minulých ročníků. Vystoupí tedy Škwor, Dymytry, Komunál či Traktor, další davy fanoušků zajisté přitáhnou Doga či Trautenberk, vskutku legendární osobností letošního ročníku je Aleš Brichta. Soutěž o nejoblíbenější kapelu proběhne i tentokrát, nezúčastní se jí však Traktor. Již při zrodu této soutěže bylo do jejího vínku zaneseno pravidlo, že po čtyřech po sobě jdoucích vítězstvích jedné kapely dostane v příštím ročníku někdo jiný šanci vyhrát a účast aktuálního čtyřnásobného vítěze se nebude započítávat. To proto, aby se vše co možná nejvíce zdramatizovalo. Na výkonu kapely Traktor to ale nepochybně nebude znát – pro rok 2023 a pro fanoušky festivalu totiž chystá vskutku jedinečné překvapení. Dozvíte se o něm právě na letošním ročníku The Legends Rock Festu.

Přijďte se nechat odbavit už ve čtvrtek

Oba festivalové dny budou tedy nabité, a co ve čtvrtek? Největší výhodou je možnost přednostního odbavení už za čtvrtečního podvečera, orientačně od páté do osmé hodiny. Již den před začátkem festivalu si tak budete moci u vstupu do areálu vyměnit vstupenku z předprodeje za náramek, obdržet festivalové noviny a víčko na hlasování o nejoblíbenější kapelu. Prodej zvýhodněných setů pro dva (2 vstupenky, 2 trička a samolepka) stále neskončil, ale brzy se tak stane, takže si raději pospěšte. Od 8. července 2022 budou k dispozici pouze vstupenky u předprodejce Ticketmaster.
A když už budete ve čtvrtek přítomni na místě? Je možné, že se ocitnete uprostřed večírku pro nedočkavé: pokud budete chtít, budete moci posedět v areálu, dát si pivo, a možná že se na pódiu objeví i jedna kapela.

Nová vylepšení areálu

Areál Zahrada funguje pro účely festu i jiných akcí již třetím rokem, organizátoři však mají stále nové nápady, jak vylepšovat některá jeho místa. Všechny úpravy dělají s vědomím jejich dlouhodobého využití. I letos si přichystali pár novinek: poprvé bude na festu beerjet, tedy zařízení pro čepování piva. Při zachování všech barů a párty stanů plus beerjet budou návštěvníci obslouženi rychleji. Další novinkou je nasvícení stromového porostu, které vytvoří ve večerních hodinách skvělou atmosféru. Toto nasvícení ostatně již zaznamenalo velký úspěch na nedávných akcích komornějšího charakteru konaných v prostorách Areálu Zahrada.

Jídlo a pití

Samozřejmě se můžete těšit na širokou nabídku občerstvení – jídla, alkoholických i nealkoholických nápojů. Letošní novinkou budou vína z Moravy a celková již tak bohatá nabídka bude rozšířena o burgry. Oblíbený prodejní stánek s nápoji v takzvaném předsálí areálu bude rovněž i letos v provozu.

Kde spát a čím přijet

Pro kempování bude vyhrazena louka u areálu, plocha o podobné velikosti bude sloužit jako parkoviště, případně také ještě pro kempování, kdyby louka samotná kapacitně „přetékala“. V tomto stanovém městečku najdete cisternu s pitnou vodou o objemu 4000 litrů, mobilní WC a stánek. Obě tyto plochy jsou k dispozici zdarma. Samozřejmě je třeba udržovat čistotu, což je jediná povinnost za využívání daných prostranství bez poplatku. Pokud toužíte po vyšším komfortu, můžete využít některého z dalších kempů v Hořicích či jiného ubytování. Právě z těchto důvodů bude posílena taxislužba, aby taxíky mohly svážet návštěvníky do areálu a také je odvážet zpět k ubytování.

Kdy bude která kapela hrát?

Přesný časový rozpis vystoupení jednotlivých kapel bude zveřejněn zhruba dva týdny před začátkem festivalu na thelegendsrockfest.cz a na Facebooku. Tak za měsíc a půl pod pódiem v Areálu Zahrada.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com