Guns N‘ Roses u nás: Jedna z nejzářivějších hvězd mezi připravovanými koncerty

Guns N‘ Roses / foto: Jaromír Zajda Zajíček

V sobotu 18. června se opět dočkají příznivci amerických rockerů Guns N‘ Roses. Částečně obnovená stará sestava zahraje v Praze na Letišti Letňany.

Po pěti letech nanovo

Odkládaný koncert Guns N‘ Roses se blíží a pomalu se stává realitou. Ještě před pár měsíci nebylo kvůli mezinárodním covidovým restrikcím jasné, zda se velké koncerty budou konat, nyní se však v Praze střídá jedna velká hvězda za druhou a Guns N‘ Roses patří rozhodně k těm nejzářivějším. Vždyť na tyto okamžiky jsme čekali přes dvacet let – a nyní je po pěti letech budeme prožívat znovu.

V tomhle životě ne

Kapela s výrazným složením hudebních i lidských individualit prorazila ke slávě na konci 80. let. Jak už to ale bývá, tak zásadní individuality mohou brzy začít na sebe narážet. Guns N’Roses se nevyhnuly problémy s drogami, alkoholem, členové se dostávali do různých průšvihů, z kapely postupně odcházeli členové až na frontmana. Dva titáni Axl Rose a Slash spolu dvacet let nemluvili, bývalí členové se věnovali sólovým projektům, Axl dal dohromady kapelu, která nesla stejné jméno, avšak měla úplně jiné složení. Kdy spolu začnou dva nejznámější členové zase spolupracovat? „V tomhle životě ne.“

Kapela hladová po hraní a natěšení příznivci

A přesně takhle nazvali pak comebackové turné částečně obnovené staré sestavy. Axl, Slash a „tmel“ Duff McKagan jsou tři z pěti, kteří dali vzniknout jádru současné podoby Guns N‘ Roses. Turné Not In This Lifetime zahrnulo v roce 2017 i pražskou zastávku – a nyní je u nás přivítáme znovu. Hladové po hraní po dvou letech covidové pauzy, s davem natěšených fanoušků pod pódiem i na tribunách. Lístky ještě seženete na Ticketportal.cz.

text: Sylva Kaplanová, foto: Jaromír Zajda Zajíček, video: YouTube.com