Soilwork s Kataklysm již v neděli zavítají do Prahy

Maurizio Iacono, Kataklysm/foto: Honza Švanda
Pestrou nabídku koncertů tohoto měsíce už tuto neděli 26. února rozšíří melodic deathmetalová stálice Soilwork spolu s deathovými řezníky Kataklysm. Společně rozehřmí pražský Palác Akropolis.

Po čtyřech letech jsou Soilwork zpět na místě činu, opět s novým albem i sestavou

Švédští Soilwork pokračují v odkazu velikánů Gothenburgské metalové vlny zahrnující takové legendy jako Dark Tranquillity nebo In Flames. Do Česka se vracejí po více než čtyřech letech. Základna jejich fanoušků je u nás však široká a cestu na jejich koncert si vždy najde početné metalové publikum.
Na své poslední štaci ve Zlíně předskakovali finským melancholikům Amorphis v rámci turné ke své tehdy čerstvé desce Verkligheten. Čas však pokročil a v hlavách aktuálně šestičlenné formace vedené jediným původním členem, frontmanem Björnem Stridem, dozrála řada dalších nápadů. Výsledkem této jejich snahy je loňské dvanácté řadové album Övergivenheten. Na něm se opět dočkáme řady melodických, a zároveň řízných skladeb, které vás pohltí.

Jak Kataklysm slíbili, tak se stalo: tentokrát se představí v Praze

To Kanaďany Kataklysm u nás přivítáme po sedmi měsících od jejich koncertní smrště ve Vizovicích. Když nás frontman Maurizio Iacono před čtyřmi lety zval na příští koncert Kataklysm u nás, netušil, že si kvůli jistým okolnostem budeme muset počkat o něco déle. V létě se k nám však tito nezdolní Kanaďané vrátili v plné síle se svojí aktuální deskou Unconquered a nejnovější tvorbu zařadí i do svého playlistu v pražské Akropoli. Stoprocentně však nebudeme ochuzeni o salvu skladeb z kapelních prvotin, kdy Kataklysm svým vysokorychlostním nekompromisním death metalem posouvali hranice tohoto žánru dále.

Večer začne s folkovými Američany Wilderun, vstupenky stále k dispozici

Roli předkapely obstará americká symphonic/folkmetalová formace Wilderun. Čtveřice pocházející z města Boston má dosud na kontě čtyři studiová alba, to poslední s názvem Epigone spatřilo světlo světa v loňském roce. A budou to právě tito sympaťáci, kteří vás tématicky navnadí na začátku tohoto nabitého metalového mejdanu v neděli 26. února v pražském Paláci Akropolis. A kdo by snad ještě neměl vstupenku, nemusí zoufat, v síti Ticketmaster jsou stále k dispozici. Koncert pořádá agentura Obscure Promotion.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author