Citron, Metalinda a Loretta zvou fanoušky na společné turné, startují tento pátek v Praze

Láďa Křížek a Tanja/foto: Honza Švanda

Již tento pátek 1. března proběhne v pražské MeetFactory zahajovací koncert společného turné Síla návratu kapel Citron, Metalinda a Loretta.

Citron přivítá speciální hosty

Legendární Citron vystoupí s Láďou Křížkem, Tanjou, i svými bývalými členy Jardou Bartoněm a Vaškem Vlasákem. Kapelník Citronu Radim Pařízek mladší říká: „Jsem rád, že jsme si v kapele vše vyříkali a můžeme jít zase dál. Vážím si toho, že s Citronem znovu vystoupí Jarda Bartoň a Vašek Vlasák, kteří jsou jeho neoddělitelnou součástí. Na koncertech nebudou chybět starší, ani nové hity a vzpomeneme na celou historii kapely a její členy. Těšíme se na společné chvíle s Metalindou a Lorettou, se kterými podpoříme československého ducha z minulých turné a jistě nabídneme fanouškům jedinečný koncertní zážitek.”

Metalinda slaví čtyřicet let na hudební scéně

Slovenská Metalinda v MeetFactory oslaví již čtyřicet let na scéně. Kapelník a kytarista Peter Sámel k tomu dodává: „Citron je pre mňa kapela, ktorá začala éru heavy metalu v Československu. Najskôr rock, potom heavy metal a jeho energia ma pohltila úplne celého. Malo to za následok vznik slovenskej skupiny Metalinda v roku 1985. Vydali jsme prvé LP Metalinda, asi sedemkrát po sebe vyhrali piesničkovou relácii Triangel, postúpili na najvyšší stupienok a vyhrali Zlatý Triangel. Na něm jsme dostali možnosť natočiť cely koncert a odvysielať v televízii, kde jsme se stretli aj s Láďom Křížkom, neboť jsme mali spoločnú šatňu. Doteraz spomíname na zážitky s chalanmi z kapely Citron. Už vtedy sme sa bavili o spoločných koncertoch. Prešlo síce viac ako tridsať rokov a spoločné turné Sila návratu sa nezadržateľne blíži. Tešíme sa, a pri spojení Metalinda a Citron neostane ani jeden fanúšik určite sklamaný.“

Pánskou společnost doplní Loretta

Obě formace doplní dámská metalová legenda Loretta. Její manažer Alois Šlesinger doplňuje: „Melodický metal dámské kapely Loretta byl vždy příjemným oživením metalové scény a comeback Loretty v létě 2015 po více než dvaceti letech vzbudil mezi příznivci tvrdší muziky velký ohlas. Nyní holky pracují ve studiu na novém CD a již se velmi těší na to, až si zahrají na společném turné Síla návratu s metalovými legendami – kapelami Citron a Metalinda.“

Součástí večera bude i autogramiáda

Vyvrcholením koncertu bude společná píseň kapel Citron a Metalinda. Součástí večera budou také autogramiády kapel, fanoušci tak budou mít jedinečnou příležitost nechat si zvěčnit speciální hosty CitronuJardu Bartoně a Vaška Vlasáka. Vstupenky na všechna vystoupení Síla návratu Tour 2024 je možné zakoupit na stránkách mastersofrock.cz.

Program pražského koncertu:

  • 18:00 hod. otevření sálu
  • 18:30 – 19:00 hod.  autogramiáda METALINDA
  • 19:00 – 19:45 hod.   LORETTA
  • 19:45 – 20:15 hod.   autogramiáda CITRON
  • 20:15 – 21:15 hod.   METALINDA
  • 21:45 – 23:00 hod.  CITRON

Přijměte pozvání na tento výjimečný večer legend československé hard and heavy scény!

Zastávky Síla návratu Tour 2024

Turné Síla návratu odstartuje již zmíněným koncertem v Praze, dále pak pokračuje v devíti městech:

02.03.2024 – Plzeň – Šeříkovka
05.04.2024 – Zlín – Masters of Rock Café
06.04.2024 – Velké Meziříčí – Jupiter club
12.04.2024 – Ústí nad Labem – Dům kultury
13.04.2024 – Olomouc – S-klub
19.04.2024 – Ostrava – Garage Club
20.04.2024 – Brno – Sono Centrum
26.04.2024 – České Budějovice – Kulturní dům Vltava
27.04.2024 – Hranice – Stará Střelnice

Text TZ poskynut ag. Pragokoncert, foto: Honza Švanda, videa: YouTube.com