Citron zapojil fanoušky do klipu Máme ruce nad hlavou, zároveň pracuje na nové desce

Heavy legenda Citron vydává klip k písni Máme ruce nad hlavou. Autorem je frontman Láďa Křížek, který píseň také zpívá – společně s Tanjou a fanoušky, jež byli tímto způsobem zapojeni do dění. Píseň je fanouškům již nějakou dobu známá, nyní kapela přináší i její vizální podobu.

Fanoušci sehráli důležitou úlohu

Klip má tři dějové osy – v baru, na ulici, na koncertě. Jak vypráví kapelník Citronu Radim Pařízek, písničku pro klip si, dá se říct, vybrali sami fanoušci. „Písnička Máme ruce nad hlavou vyšla na našem letošním EP Valašský věk. Hned od prvního zahrání na společném turné s Tublatankou měla skladba u fanoušků neskutečný ohlas. Díky jednoduchému refrénu si to s námi zpívaly mnohdy vyprodané haly. Lidé pak za mnou po koncertě chodili a říkali, že to je bomba, že je to jasný hit“, popisuje úspěch písně Pařízek.
Citron však zařadil ještě jeden prvek: během písně se přímo na pódiu přidávají ke kapele nadšené fanynky. „Holky nám teď na koncertě v podstatě stojí v řadách u vstupu na pódium a čekají, až je vyzveme k nám nahoru a budou moct si s námi song zazpívat“, dodal Pařízek. Kapela tak měla celkem jasno, kterou píseň si vybrat pro obrazové ztvárnění.

Točilo se doma v Ostravě

Klip se natáčel koncem června v Ostravě, se kterou je Citron spjatý. Autorem je opět David Havlena, který kapele připravil v minulosti již i videoklip Rebelie rebelů. Fanoušci zde sehráli důležitou roli, stejně jako při živých vystoupeních. „Ta skladba má textově dva hlavní momenty – dialog Ládi s Tanjou a refrén určený pro všechny fanoušky. Bylo tedy jasné, že fanoušci v klipu být musí. Dějově se tak hlavní dva protagonisté nejprve hašteří u baru, následně vyrazí na koncert a při cestě se k nim v ulicích přidávají jejich věrní fans. Závěr klipu pak vrcholí koncertem. Ovšem Tanja s Láďou se neobjeví jen na pódiu, ale také přímo ve fanouškovském kotli“, popisuje Havlena.

Pokud chcete klip vidět, není nic lehčího než ho vyhledat na youtube.com

Kromě hraní na festivalech chystá Citron desku

Citron momentálně objíždí české festivaly, nedávno kapela vystoupila také na Masters of Rock. Kromě toho Citron pracuje zároveň na nové desce, jež naváže na album Rebelie rebelů (2016).

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda

Napsat komentář