Ektomorf obráží Evropu na turné k nové desce, brzy zahrají i u nás

Zoltan Farkas, Ektomorf/foto: Magda Šotolová

Maďarská groove metalová formace Ektomorf v současné době brázdí Evropu na koncertním tažení k novému albu Vivid Black, které kapela vydala koncem loňského roku.

Koncerty Ektomorf mívají pořádný náboj, kapela se drží svých žánrových kořenů

Mnozí fanoušci připodobňují Ektomorf k brazilské Sepultuře, což je v tomto případě opravdu na místě. Ektomorf kombinují úderný groove metal s řízným thrashem a tvrdým hardcorem, což dohromady dává kombinaci, která dovede naživo pořádně rozbouřit příznivce ostřejšího metalu. Během více než třiceti let kapela nikdy příliš neexperimentovala, od svých začátků zůstává v tomto žánrovém rozmezí. Inspirace pro novou tvorbu mají Ektomorf stále dost. V loňském roce vydali už své sedmnácté album Vivid Black a začátkem března vyrazili na evropské turné, které o Velikonocích zahrne i tři kluby v České republice. Ektomorf si prošli mnohými personálními změnami, po celou dobu existence však kapelu vede frontman a kytarista Zoltan Farkas. Patnáct let po jeho boku hrál i jeho bratr, baskytarista Csaba Farkas.

Velikonoční víkend ve znamení groove metalu, vstupenky jsou k dispozici

Pořádnou groove metalovou palbu v sobotu 30. března zažije brněnský klub Melodka, o den později, 31. března, liberecký klub Bunkr a v pondělí 1. dubna ostravský klub Garage. Vstupenky jsou stále k dispozici na webu pořadatelů jednotlivých akcí.

Text: Mates Šimek, foto: Magda Šotolová, video: YouTube.com