Surma a Emrei’s v pražském Rock Café

Surma, Viktorie Surmová/foto: Toby

Surma, projekt zpěvačky Viktorie Surmové a Heriho Joensena, zpěváka a kytaristy kapely Týr z Faerských ostrovů, vyrazil na turné po České republice. Praha v seznamu zastávek nesměla chybět. Na pomoc si muzikanti přizvali další kapelu ze světa symfonického metalu – Emrei’s (ex-Wishmasters). Ve středu 3. dubna společně zahráli v pražském klubu Rock Café.

Emrei’s

První nastoupili na scénu „služebně mladší“ Emrei’s v čele se zpěvačkou italského původu Shirley Tracanna. V průběhu téměř hodinového setu předvedli, že symfonický metal dokáže být velmi energický. První polovina koncertu byla rychlá, a rozhodně nebyla nudná! Kapela má za sebou sice velmi krátkou dobu existence, ale jednotliví členové se znají již od roku 2014, kdy společně působili v kapele Wishmasters. Souhra je na jejich vystoupení patrná; z textů a kvality hudby je zřejmé, že se dobře znají a nějakou dobu již společně tvoří. V každém případě má tato kapela velmi dobře našlápnuto k tomu, aby se stala známou nejen v našem malém českém hudebním rybníčku, ale i na světové scéně.

Surma

Po krátké pauze, kterou část osazenstva využila k doplnění tekutin či procházce na čerstvého vzduchu, na scénu nastoupila skupina Surma. Kapela si pro publikum nachystala celkem jedenáct skladeb. První část koncertu se nesla v znamení rychlejších písniček, které dokázaly publikum rozpohybovat. Přibližně v polovině koncertu si kapela pro svého bubeníka nachystala překvapení v podobě dortu a láhve sektu, slavil totiž narozeniny. Bylo vidět, že mu toto překvapení opravdu udělalo radost. Koncert měl skvělou atmosféru. Kapela neopomněla zahrát své nejznámější písničky, které většina publika znala, a v pražském Rock Café to vykouzlilo nádhernou atmosféru.

Text a foto: Toby