Obscene Society Fest 2024: Jednodenní varianta Obscene Extreme již brzy v Pardubicích

Stage/ilustrační foto: Petr Hanč

Necelé tři měsíce zbývají do jubilejního pětadvacátého ročníku festivalu Obscene Extreme, který snad nikde jinde na světě nemá obdoby. Pořadatelé připravili po roce opět jeho jednodenní variantu, která proběhne o víkendu v Pardubicích.

Návrat grindcorových Isacaarum, thrash zastoupí divocí Insanity Alert nebo mladá krev Deadroots

Vloni, kdy uplynulo přesně deset let od posledního ročníku této malé verze světoznámého trutnovského festivalu, se pořadatelé rozhodli tradici této veselice obnovit. A tak se letos můžeme těšit na dvanáct skvělých kapel v žánrovém rozpětí od thrashe přes death metal až po grindcore. Velký návrat chystá tuzemská grindcorová legenda Isacaarum v čele s frontmanem a skvělým textařem Chymusem, která letos slaví třicet let od svého vzniku. Její divoká show vyšperkovaná až hororovými kostýmy bude tím pravým ořechovým k rozpoutání pořádného kotle před pódiem.

O to samé rozhodně nebude nouze při setu thrashových šílenců Insanity Alert z Rakouska, jejichž frontman Kevin Stout s oblibou komanduje fanoušky pomocí cedulí s nápisy jako „Mosh!“, „Circle pit!“ a podobně. Thrashem jako řemen nás přivítají hned ze začátku akce velmi mladí Deadroots, kteří vloni vydali své první EP s názvem Trapped.

Nestárnoucí Mob 47, grindcorová stálice Contrastic nebo francouzští řezníci Inhumate

Ve stejném roce jako Deadroots se dala do kupy další mladá a nadějná thrashová formace Faüst, která nám přehraje své debutové album Tinnitus Inquisition. Ještě o rok více než Isacaarum, ovšem s několikaletou pauzou, mají za sebou experimentální grindcoroví veteráni Contrastic. Ti v loňském roce vydali dvojici LP Necrostories a Thanatology Rhythms, čímž o sobě dali vědět poprvé po třech letech od vydání své poslední desky Mamun. To hardcore-punková legenda Mob 47 ze Švédska už to valí více než 40 let, opět ovšem s delší pauzou. Jejich zuřivý hardcorový masakr má však takovou sílu, že je schopný semlít vše živé tak jako v jejich začátcích. Z Francie se přidají deathgrindoví zabijáci Inhumate, kteří svoji tvorbu ženou v podobně šíleném tempu jako třeba jejich krajané Benighted.

Deathmetalovou scénu zastoupí Beton a Putrid Evil, stoner-doomoví Belzebong dovedou některé k úniku z reality

Deathmetaloví drtiči Beton, kteří za sebou mají rovných dvacet let, dorazí ze Slovenska převálcovat nás salvou nové tvorby z předloňské desky Zombie Mustang Safari.  To jejich polští žánroví souputníci Putrid Evil vytasili při loňském podzimu nové album Exhumed… from the Unhallowed Ground. Rozjet pořádné pogo a circle pit nedělá žádný problém další z mladých formací, punk-violence skvadře Gorc. Přidá se i bratrské duo Veselých pod pseudonymy Schizoid a Humanoid se svým deathgrindovým projektem !T.O.O.H.!, který rovněž prošel několika obnoveními. Mimo realitu, a třeba i do jiných dimenzí, vás krátce po půlnoci pošlou polští stoner/doomoví Belzebong s jejich až hypnotickými instrumentálními skladbami. A pokud byste po této jízdě stále neměli dost, můžete se dorazit při rockotéce v podání DJ Bilose z Malignant Tumour, který vám poté bude hrát hitovky od Boney M. až po Napalm Death až do třetí hodiny ranní.

Na výběr bude až osm druhů piva, k dispozici budou bohaté občerstvení i merchandise

Součástí akce bude i malý „beerfest“, jelikož zde budete mít možnost nechat si načepovat až osm různých druhů piva od menších pivovarů. Samozřejmostí bude bohatý catering a také grind market, kde si budete moci zakoupit oficiální merch letošního i loňského ročníku festivalu Obscene Extreme, a též i merch spousty dalších kapel spadajících do extrémních odnoží metalu. Vstupenky jsou k dispozici na webu festivalu Obscene Extreme. Sobota 27. dubna v pardubickém klubu ABC bude patřit extrémnímu metalu, skvělým kapelám, dobrému pivu, šíleným fanouškům, a hlavně pořádné zábavě!

Program festivalu:

14:00 hod. – otevření klubu

15:00 – 15:30 hod. Deadroots

15:45 – 16:15 hod. Gorc

16:30 – 17:00 hod. Putrid Evil

17:15 – 17:45 hod. Faüst

18:00 – 18:30 hod. !T.O.O.H.!

18:40 – 19:10 hod. Beton

19:20 – 20:05 hod. Contrastic

20:15 – 21:00 hod. Isacaarum

21:10 – 22:00 hod. Inhumate

22:15 – 23:15 hod. Insanity Alert

23:30 – 00:15 hod. Mob 47

00:25 – 01:15 hod. Belzebong

01:15 – 03:00 hod. DJ Bilos

Text: Mates Šimek, ilustrační foto: Petr Hanč, video YouTube.com

Author