Beyond the Black a Ankor v Sonu: večer plný metalu a ženského zpěvu

Beyond the Black, Jennifer Haben/foto: Honza Švanda

Fanoušky Beyond the Black potěšila agentura Pragokoncert jarním koncertem této německé skupiny v brněnském Sono Centru. Jako support se představila španělská kapela Ankor, která uvádí za svou domovinu Katalánsko.

Pod pódiem tělo na tělo

Při příchodu k Sono Centru bylo jasné, že kapely s frontwomen nalákaly ve větší míře pánské publikum. Koncert nebyl vyprodaný, ale Sono bylo i tak příjemně zaplněné. Pod pódiem, jak už to bývá, bylo samozřejmě tělo na tělo.

Ankor: pokud se vám líbili, pojeďte do Moravského Krumlova

Kapela Ankor nasypala do fanoušků songy, u kterých si zpěvačka Jessie Williams málem hrdlo vykřičela. Zpestřením vystoupení bylo i bubenické sólo „malé, ale šikovné“ Eleni Noty, která je známá i svým působením v ryze dámské metalové kapele Nervosa. Pokud vás kapela oslovila a líbila se vám, můžete se těšit na letošní Rock Castle, kde se Ankor v line-upu tohoto moravskokrumlovského festivalu také objeví.

Beyond the Black: metal s výlety ke zvukaři

Německá partička kolem krásné zpěvačky Jennifer Haben na jaře brázdila Evropu se svým Dancing In The Dark Tour 2024. V Brně představili povedenou show, kde začátek byl pro některé překvapením, když Jennifer začala bubnovat uprostřed sálu mezi diváky na vyvýšeném podstavci vedle zvukaře. Poté se přesunula na pódium, kde se rozběhla další část koncertu. Podobný okamžik, kdy Jennifer Haben zahrála na varhany jeden song opět u zvukaře obklopena fanoušky, se odehrál uprostřed koncertu. Na stejném místě přidala ještě další skladbu, ve které ji na akustickou kytaru podpořil Chris Hermsdörfer. V asi hodinu a půl dlouhém setu zazněly například skladby In the Shadows, Horizons, Lost in Forever, Shine and Shade, I Remember Dying, Is There Anybody Out There? nebo Hallelujah.

Díky

Beyond the Black u nás vždy vídáme rádi a rádi je v České republice zase brzy přivítáme. Děkujeme agentuře Pragokoncert za další vydařený večer a budeme se těšit co nejdříve zas.

Text a foto: Honza Švanda

Author