Ghøstkid se role headlinera nezalekli, v Praze předvedli démonickou show

Fans, Ghøstkid, Christian Kisseler a Stanni Czywill/foto: Jakub Smolík

Poslední zářijový večer se v pražském klubu Rock Café odehrál koncert německé formace s názvem GHØSTKID. Kapela přijela do Prahy se svou Hollywood Suicide Tour 2024, jako speciální hosty tohoto turné si GHØSTKID vybrali skupiny Within Destruction (SI) a Setyøursails (DE).

Program odstartovali Setyøursails

Večer odstartovala metalcorová banda Setyøursails. Kapela vlítla na pódium jako tornádo a její vystoupení bylo super od začátku až do konce. Setyøursails s frontmankou Jules Mitch (velká sympaťanda) předvedli energickou show. V kotli to byla jedna velká jízda hned od prvního songu. Opravdu skvělý začátek večera.

Whitin Destruction vlili fanouškům energii do žil

Následovala deathcorová kapela Whitin Destruction. Toto trio ze Slovinska opět vlítlo na pódium a svým vystoupením otřáslo celým klubem. Frontman kapely Rok Rupnik svým deathcorovým chrčením do mikrofonu přiváděl všechny fanoušky k šílenství a v kotli to byla jedna velká vřava. Při posledním songu se zpěvák Rok zavěsil za nohy na konstrukci nad pódiem a dal si poslední song vzhůru nohama.

GHØSTKID v Praze představili nové album

Hlavní hvězdy večera, kterými byli metalcorový GHØSTKID, ovládli pódium krátce před desátou hodinou. Kapelu jsme u nás mohli vidět již několikrát, ale tento večer to bylo poprvé v roli headlinera. GHØSTKID přijeli do Prahy se svým novým albem Hollywood Suicide, které vyšlo letos v březnu. Kapela, zkrášlená démonickým corpse paintem, vtrhla na pódium jako tsunami a show mohla začít. Klub se zase otřásal v základech, správně dávkovaný agresivní nu-metal nenechal žádného fanouška klidným. V moshpitu se odehrávalo naprosté šílenství, nechyběla wall of death nebo obří circle pit, jehož střed tvořili kytarista Christian Kisseler a basák Stanni Czywill. Kapela předvedla songy z nového alba Hollywood Suicide, FSU, Heavy Rain, Murder, ale i starší hity Supernøva, Yøu & I, Crøwn, Start a Fight, závěr pak patřil songu The Sickness. Odehrávalo se zde opravdové peklo až do samého konce. Koncert bych zhodnotila jako skvělý zážitek plný skvělé muziky, který jsme si maximálně užili.

Závěrem bychom rádi poděkovali pořadatelům akce Rock For People Concerts za skvělý večer, budeme se těšit na další akce.

Text: Vendula Smolíková, foto: Jakub Smolík

Author