Řečtí mytologové Septicflesh se vrací, koncem října zamíří do Zlína

Septicflesh, Spiros Antoniou/foto: Honza Švanda

Septicflesh, symphonic deathmetalová legenda z řeckých Atén, rozjela své další koncertní tažení k předloňské desce Modern Primitive. Spolu s ní na turné vyrazí také kapely Equilibrium, Scar of the Sun a Oceans.

Album Modern Primitive považují Septicflesh za to nejlepší, které kdy nahráli

Průkopníci symfonického death metalu Septicflesh si během svého téměř pětatřicetiletého působení vydobyli silnou pozici na scéně extrémního metalu. Spojují valivý death metal, opěvující mytologii a božstva jejich rodné země, s orchestrálními aranžemi, velkou inspirací jim je rovněž hororová tvorba H.P. Lovecrafta. Frontman Spiros Antoniou, který kapelu založil se svým bratrem Christosem, během koncertů s oblibou hecuje fanoušky, pauzy mezi skladbami Septicflesh často vyplňují tajemnými intry. A dosud poslední album Modern Primitive, které vyšlo předloni, je považováno za vůbec nejlepší studiový počin, který tato řecká veličina kdy vypustila do světa. Bude to epický výlet do starověkého Řecka v deathmetalovém kabátě, který ve vás bude rezonovat ještě několik dní po koncertu.

Equilibrium přijedou s novým zpěvákem, zahrají si zde i další Řekové Scar of the Sun a mladí Oceans

Folkmetalovou stálici Equilibrium z Německa loni svým příchodem omladil frontman Fabian Getto. Svoji novější tvorbu kapela obohacuje o prvky metalcoru a industriálního metalu, pořád však zůstává věrná svým kořenům a její chytlavý, hutný, až k tanci vybízející folk metal se zkrátka a dobře nezapře. Své poslední album Renegades vydali Equilibrium před pěti lety, od té doby jsme se dočkali několika dalších singlů. Přidají se i krajané Septicflesh, gothic groovemetaloví Scar of the Sun, kteří letos slaví dvacet let svého působení. Jejich tvorba, dosud rozprostřená do třech studiových alb, působí rovněž na první poslech velmi tajemně. Nejmladším účastníkem tohoto turné bude německo-rakouská post-metalcorová čtveřice Oceans, která vznikla před sedmi lety. Teprve před pár dny kapele vyšla nová deska Happy a muzikanti se už těší, až vám ji předvedou naživo.

Halloween bude ve znamení metalu, vstupenky jsou k dispozici

Přesně na letošní halloweenskou noc, tedy ve čtvrtek 31. října, do zlínského Masters of Rock Café přijede tohle čtyřčlenné komando v čele se Septicflesh v rámci turné Modern Primitive European Tour 2024. Vstupenky jsou k dispozici na stránkách pořádající agentury Pragokoncert a na webu festivalu Masters of Rock.

Taxt: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author