The Hu: V pražském SaSaZu zněly tóny rocku z mongolských lidových nástrojů

The Hu/foto: Petr Hanč

Hosty až z dalekého Ulánbátaru přivítal ve svých prostorách pražský klub SaSaZu. Druhá zářijová sobota tam patřila umělcům, kteří hrají na mongolské lidové nástroje a používají hrdelní zpěv šamanů, kapele The Hu. Akci pořádala agentura Rock for People a role předkapely se zhostila elektro-rocková banda Solence ze Švédska.

Na pódiu se v pološeru klubu SaSaZu představily kapely Solence a The Hu

Klub v pražských Holešovicích se otevřel úderem sedmé večerní, první příchozí tak měli hodinu na to, aby si před začátkem vystoupení první kapely zašli na bar na drink nebo okouknout či nakoupit merch.

V osm hodinna pódium doslova vtrhli již zmínění Solence. Ti během svého energického vystoupení nabídli fanouškům několik skladeb ze své dvanáctileté kariéry. Po jejich vystoupení došlo ke krátké přestavbě pódia a v devět hodin se v pološeru stage objevili The Hu, aby odstartovali show plnou svého specifického hunnu rocku. Vystoupení zahájili skladbou The Gereg a pokračovali skladbami Shihi Hutu, Shoog shoog, The Great Chinggis Khaan, Song of Women, TATAR Warrior, Yuve Yuve Yu nebo Wolf Totem. Na závěr došlo na píseň This Is Mongol a poté přišel přídavek v podobě coververze Sad But True.

Text a foto: Petr Hanč

Author