Arch Enemy natočili klip na pražském koncertě: Najdete se v něm?

Arch Enemy dali České republice opravdový vánoční dárek. V adventním čase zveřejnili nový videoklip Reason To Believe. Pro české fanoušky, a hlavně pro ty, kdo byli zkraje roku na jejich koncertě ve Foru Karlín, je toto video jedinečné tím, že možná zachycuje i je samotné – natáčelo se v Praze právě při tomto vystoupení. Najdete se v klipu také?

Video tvoří z větší části záběry z koncertu, který Arch Enemy odehráli 14. ledna 2018 v pražském Foru Karlín. Záběry nadšeného davu, ale také fronty před koncertem, setkání zpěvačky Alissy White-Gluz s fanoušky či strhujícího nasazení skupiny na pódiu. Vidět Arch Enemy je zážitek hudební i vizuální. Zvlášť Alissa působí díky svým modrým vlasům a pečlivě vystylovaným kostýmům na pódiu opravdu nepřehlédnutelně. Zpěvačka je známá zejména growlingovou polohou svého vokálu, což není mezi ženami úplně obvyklé. V novém klipu dokazuje, jak dobře, až andělsky umí zpívat i v čisté poloze.

 

Čistý zpěv využije Alissa zejména ve svém sólovém projektu, z nějž již v minulých letech vypustila pár ochutnávek. Právě na sólový projekt se jí někteří fanoušci ptají. Vtipný byl například dotaz na Instagramu, co je se sólovým projektem – jestli je už mrtvý. Alissa vtipně opáčila v komentáři, že se naopak ještě ani nenarodil, je asi ve druhém trimestru. Máme se tedy zajisté na co těšit.

Arch Enemy vystoupí příští rok u nás znovu, a to v Plzni na Metalfestu, který se tradičně koná o prvním červnovém víkendu v Plzni v Amfiteátru Lochotín. Pokud jste se letos nedostali do Fora Karlín či si chcete letošní zážitek zopakovat, neváhejte s nákupem vstupenek – jejich cena se pozvolna zvedá.

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Honza Švanda

Author

Napsat komentář