Bílé Vánoce: Lucii Bílé aplaudovalo zaplněné brněnské Sono

Lucie Bílá pokračovala i letos svým turné vánočních koncertů nazvaným Bílé Vánoce Lucie Bílé. Mnohonásobná Zlatá slavice si pro své posluchače vždy připraví propracovaný, vánočně laděný program s hosty. 17. 12. se zastavila v brněnském koncertním sále Sono.

Kamarád kněz a hvězdný host z Arakainu

Úvod koncertu obstaral, jako již tradičně, Luciin velký kamarád, farář Zbigniew Czendlik. V programu vystoupil jako host také Honza Toužimský. Spojení těchto dvou skvělých výrazných hlasů známe z koncertů jeho domovské kapely Arakain, kde Lucie Bílá občas hostuje. Zde se však Honza představil v komornější pěvecké poloze. Společně zazpívali dnes již klasickou vánoční skladbu Purpura.

Fanoušci nechtěli Lucii pustit z pódia

Lucie Bílá potěšila své příznivce písněmi jako Marie, zda víš, Lední šou, Slyšte, co vám říkám, či dalšími naprostými klasikami tohoto žánru – Rolničky a Tichá noc. Na divácích ve zcela zaplněném Sonu bylo vidět, že si hlasovou virtuozitu Lucie Bílé i koncertní program jako takový náramně užívají a je pro ně pohlazením na duši. Proto také nechtěli svou oblíbenkyni pustit z podia. Koncert zpěvačka zakončila písničkou od Mariky Gombitové Vyznanie, a nebylo snad jediného posluchače, který by neměl husí kůži.

Vlastnoručně vyrobení andílci pomáhají

Lucie Bílá také z pódia poděkovala všem, kteří si koupili její vlastnoručně vyrobené andílky, díky čemuž mohla předat šek na 200.000,- Kč na nákup invalidních vozíků při svém pražském koncertě v Hudebním divadle Karlín.

Text: Sylva Kaplanová, Miloš Hlaváček

Foto: Miloš Hlaváček

Napsat komentář