Dymytry, Cocotte Minute, Černá: V Kutné hoře vypuklo metalové peklo

Další zastávkou jarní tour „S Nadějí“ kapely Dymytry byl KD Lorec v Kutné Hoře. Během večera se publikum mohlo těšit na tři kapely: Černá, Cocotte Minute a samozřejmě hlavní hvězdy večera. Dymytry také pořádali při autogramiádě focení  jedním z přítomných fotografů, aby byly fotky s kapelou na památku co nejhezčí.

Černá: nová hvězda na poli tvrdé muziky

Jako první se představila čtyřčlenná parta mladých hudebníků, která si říká Černá. Kapela sice odehrála teprve svůj pátý koncert v historii, ale přesto si při svém půlhodinovém setu skupina stačila získat přízeň fanoušků, kteří tuto partičku muzikantů přijali více než kladně.

Cocotte Minute i jejich fanoušci „dělali bordel“

Po krátké přestávce na scénu vtrhla další česká, tentokrát nu-metalová kapela, která se po krátké odmlce opět vrátila na podia klubů. Samozřejmě se nejedná o nikoho jiného než o Cocotte Minute. Fanouškovská základna této kapely byla v Kutné Hoře vskutku početná, což se ukázalo i v průběhu koncertu, kdy lidi odměňovali kapelu svým zpěvem a tancem. Skupina v popředí s frontmanem Martinem Zellerem nabídla fanouškům údernou metalovou řež doplněnou osvědčenými hity jako „Shoř teď“, „Srdce mé hoří“, „Czeko“ a klasiku „Udělej bordel“. Pokud jste během turné chtěli vidět nějaký pořádný „bordel“ při setu Cocotte Minute, mohli jste ho vidět právě zde.

Dymytry: Pot a krev, ale přesto S nadějí

Hlavní hvězdou večera nebyl nikdo jiný než kapela Dymytry, která nedávno oslavila 15 let na hudební scéně koncerty s příznačným názvem Monstrum a Monstrum II. Chvíli před desátou hodinou večerní spadla plachta a v sále se ozvaly první tóny pecky „Pot a krev“, kterou Protheus děkuje fanouškům za podporu po celou dobu jejich hudební kariéry.
Během večera se Dymytry rodina mohla těšit na nové songy i staré osvědčené hity. Veliký úspěch sklidila pecka „S nadějí“, kdy opravdu zpíval a skákal celý sál, i cover „Žít svůj sen“, kdy se kotel rozsvítil září mobilních telefonů. Samozřejmě nechyběly ani tvrdší věci jako např. „Plameňáci“ či „Baskerville“. Během koncertu si každý přišel na své.

Bubenický Terminátor Miloš Meier

V polovině koncertu jsme viděli tradiční bubenické sólo v podání bubeníka Miloše Meiera. Miloš patří mezi špičku mezi českými bubeníky, a v pátek večer v Kutné Hoře to opět dokázal. V sále zavládlo hrobové ticho a všichni si užívali jeho nezapomenutelné několikaminutové číslo.

Nové masky: tu nejvýraznější nosí Gorgy

Koncert byl zakončen peckou „Strážná věž“, která na žádném koncertě nemůže chybět a již tradičně ukončuje metalovou jízdu této kapely. Skupina zase po několika letech změnila image, což bylo poznat na první pohled a místo masek brouků si pořídila nové, kdy nejvíce asi vyniká hororová maska kytaristy Gorgyho.

Foto: Petr Klepetko

Text: Iveta Koudelová

Napsat komentář