Hentai Corporation v Brně na Melodce: Virózu vyhnali Jackem

Přesně po sedmi letech se do klubu Melodka vrátila šílená partička Hentai Corporation z Prahy. Dva dny před jejich koncertem však oznámil baskytarista Durex, že má půlka kapely virózu, že si budou muset strčit špunt do pr…, aby vůbec dohráli. Naštěstí pro fanoušky se tak nestalo.

Vzpomínka na Dana Nekonečného

Na úvod nastoupila – i když s půlhodinovým zpožděním – dvojice LuckySings s velice charizmatickým zpěvákem Šťastným Afričanem Mirečkem. Jejich pohodové balady mě opravdu nadchly a určitě se k nim ještě vrátím. O přestávce celá melodka zavzpomínala na nedávno zesnulého Dana Nekonečného, kde celý klub zpíval jeho „HAFANANA“.

Rockový nářez až po fláknutí mikrofonem

Cca po hodinovém setu, kdy už byla Melodka hodně zaplněná, přišli na řadu hlavní hvězdy – Hentai Corporation. Frontman, a rebel Radek Škarohlíd nastoupil na pódium, jak jinak než s Jackem v ruce, a přivítal Brno výkřikem „Druide, Druide!“ Musím říct, že nějaké následky nemoci nebyly ani na jednom znát a kapela sypala jednu pecku za druhou opět na 200%. Při skladbě Euilibristic Brides se na podiu sešlo zhruba deset fanoušků a rozjeli to s kapelou. Po přídavku skladeb Doctor Zeus a No More Love ukončili svoji show tradičním fláknutím mikrofonem ze strany Radka, uklonili se fanouškům a odkráčeli do zákulisí.

Příslib věcí příštích

I když se o přestávce sál trochu vylidnil, pořád zůstalo dost na poslední kapelu Horrible Creatures z Karlových Varů. Jejich thrash/death metal se valil jako pořádně rozjetá lokomotiva již od prvních rytmů. Slyšel a viděl jsem je poprvé, ale také určitě ne naposledy. Ve mně ale stále ještě doznívalo, co jsem viděl a slyšel na pódiu chvíli předtím. Hentai Corporation jsem už měl tu čest vidět nesčetněkrát, ale pokaždé mě něčím překvapí a snad nikdy nepřestanou bavit. S Radkem jsme se domluvili i na malinkém rozhovoru, kde mu položím pár otázek.

Text i foto: Jiří Kunčík

Napsat komentář