Sabaton, Citron a Velký válečný sbor v programu Slavností svobody v Plzni

Stále populárnější Sabaton přijíždí 4. května do Plzně, aby zde svým vystoupením korunoval hudební program Slavností svobody 2019. Open-air koncert se uskuteční v Amfiteátru Lochotín. Hosty koncertu budou Velký válečný sbor a Citron.

Váleční veteráni hrají hlavní roli

Slavnosti svobody mají v Plzni dlouhou tradici. Při těchto oslavách si Plzeňané připomínají konec druhé světové války a osvobození města americkou armádou. Vždy bývají přítomni američtí váleční veteráni, kteří přijíždějí zavzpomínat na více než sedmdesát let staré události. Mnohým je dnes již přes devadesát let. Místní lidé k nim chovají velkou úctu a při Slavnostech svobody hrají tito váleční veteráni hlavní roli.

 

Sabaton čerpá z historie

Oslavy konce druhé světové války a Sabaton – to se k sobě hodí. Švédská metalová kapela čerpá náměty svých textů z historie, přesněji z válečné tematiky. V jedné z písní, Far from the Fame zmiňují i českého armádního generála Karla Janouška. A jejich vztah k českým dějinám také zajisté není náhodný – vždyť zpěvák Joakim Brodén má maminku Češku.

Pompézní refrény podpoří Velká válečný sbor

Hostem Sabatonu bude Velký válečný sborThe Great War Choir. Jedná se o čistě mužskou část Českého akademického sboru. Těleso se řadí k nejlepším evropským souborům svého druhu a při koncertě Sabatonu zajisté přispěje ještě k větší bombastičnosti vystoupení. „Sabaton byl vždycky o pompézních refrénech a spoustě vokálu, a tak nás napadlo pozvat sbor na několik našich festivalových vystoupení. A protože vydáváme nové album, rozhodli jsme se přivést Velký válečný sbor,“ uvádí sama kapela. Sbor podpoří Sabaton na více koncertech v rámci jejich festivalové sezóny 2019, ale Plzeň uvidí jejich společnou premiéru.

A zde vám přínášíme fungl nový klip Sabatonu vydaný 22.4.2019.

 

Citron se vrací do amfiteátru v Lochotíně

Koncertní večer zahájí česká heavymetalová legenda Citron. Ta se do lochotínského amfiteátru vrací po pár letech – tehdy ji zde hostil Metalfest. Momentálně brázdí Citron republiku na turné Souboj rebelů, ale již brzy zakotví na chvíli na západě naší země. Do Plzně přiveze novinkové EP Valašský věk a live DVD Živě v Praze – Souboj rebelů 2018.

Vstupenky můžete koupit na webu mastersofrock.cz, nebo v sítích Ticketportal, Ticketstream, Ticketmaster.

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Honza Švanda

 

Napsat komentář