The Legends Rockfest Hořice zveřejnil program, láká na výjimečné vystoupení

Areál The Legends Rock Fest Hořice

The Legends Rockfest Hořice již tradičně zveřejnil jako první ze všech českých festivalů kompletní program příštího ročníku. Po loňském úspěchu projektu Zemětřesení slibuje opět jeden výjimečný koncert a některá tradiční i méně tradiční jména české rockové scény.

Třetí víkend v červenci v areálu Pod Věží

The Legends Rockfest v Hořicích se koná již devátým rokem. Rockoví fanoušci si už zvykli vyhradit si třetí červencový víkend cestě do východních Čech, a ani příští rok tomu nebude jinak. Dvoudenní festival se koná 17.-18. 7. 2020 v areálu Pod Věží. V souladu se svým názvem přinese několik legendárních jmen, ale i kapely, které se o přízeň širšího publika teprve ucházejí.

Výjimečné vystoupení Alice s Danem Bártou

Příští ročník festivalu láká na jediné vystoupení skupiny Alice s Danem Bártou, který v ní působil v 90. letech. K tomuto unikátnímu spojení dochází v současné době jen výjimečně a pro The Legends Rockfest je to velká čest. Vážíme si toho o to více, pomyslíme-li, kolik má tento umělec aktivit v hudební branži i mimo ni.

Arakain jede dál na plný plyn

Program je rovnoměrně složen ze zasloužilých jmen české hudební scény a mladých, méně známých či regionálních kapel. Sedmatřicetiletá metalová legenda Arakain jede dál na plný plyn a hořickému festivalu i svému kovovému stylu zůstává věrná i v příštím roce. Pravidelné návštěvníky zajisté potěší také Doga, Komunál a v posledních letech stále úspěšnější Trautenberk i Forrest Jump.

Horkýže Slíže: Slováci, které bereme za své

Na lehce punkovou notu zahrají Wohnout či Horkýže Slíže. Druzí jmenovaní jsou jedinou zahraniční kapelou programu, ale české publikum ji vnímá takřka jako svou. Z opačných stran spektra hudebních tvrdosti se v programu skví X-Core a Turbo. Jako originální prvek programu se představí XIII. století se svým gothic rockem, náročnější kytarovou ekvilibristiku nabídne Seven s Honzou Kirkem Běhunkem v čele. Ale nenechte si ujít také vystoupení kapel méně známých či mladších. Devátý ročník The Legends Rockfestu pohostí na svém pódiu Madam Royal, Eclipsis, Deviant CZ či Elleanor.

Vstupenky za akční ceny i sety pro dva

Již nyní byl také spuštěn předprodej vstupenek za akční ceny, a také oblíbených setů pro dvě osoby. Proto neváhejte, vemte svého parťáka či parťačku a v červenci hurá do Hořic.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda

Jak probíhal letošní ročník, můžete vidět zde na Officiálním videoklipu The Legends Rock Fest 2019

 

Napsat komentář