Blaze Bayley v Brně na Melodce natáčel i chválil české publikum

Blaze Bayley, Melodka Brno 2019

Brněnská Melodka zažila o víkendu 28.-29. září velkou událost – po oba večery ji opanoval Blaze Bayley. Někdejší zpěvák Iron Maiden k tomu neměl jen tak ledajaký důvod – rozhodl se tyto dva večery navždy zaznamenat.

Dva koncerty pro natáčení DVD

Blaze Bayley u nás zakončil své turné Infinite Entanglement Trilogy Tour. Jak již tomu bývá, určitým logickým vyvrcholením tohoto turné se stalo natáčení live DVD, pro které si zpěvák vybral právě brněnský klub Melodka. Za tímto účelem připravil pro české fanoušky rovnou dva koncertní večery ve dvou dnech po sobě, s mírně pozměněným setlistem.

Vlastní skladby i fláky od „Maidenů“

Pomyslnou „půdu“ připravila slavnému Britovi předkapela poměrně z velké dálky – uskupení Katr z Plzně. Již při ní dokázali fanoušci ocenit výborný zvuk, což přetrvalo i do konce Blazeova vystoupení. Během večera zazněly jeho vlastní skladby jako Stare at the Sun, ale i „maidenovské“ fláky jako Futureal, Man on the Edge či pak v přídavku Lord of the Flies.

Blaze Bayley má české fanoušky rád

Zpěvák občas prohodil nějakou tu pochvalu směrem k nadšeným fanouškům, kteří mu při natáčení vytvořili opravdu výbornou atmosféru. Pronesl, že je má rád, a proto se do České republiky (a speciálně na Melodku) rád vrací. Svou návštěvou nás poctil již před rokem, nyní si navíc zvolil toto místo k natočení live DVD.

Fans: někteří až ze Slovenska, někteří na oba koncerty

Někteří fanoušci vážili cestu až ze Slovenska, někteří využili příležitosti a navštívili oba koncerty. A Blaze Bayley i jeho kapela se uměli svým fans také náležitě odvděčit za jejich přízeň. Nabídli jim nejen koncertní vystoupení, ale také možnost osobního setkání při kterém došlo na společné focení i podpisy na desky, cd a fotografie. Srdečného přijetí fanoušků muzikanty si zvláště ceníme a budeme se těšit v příštích letech na viděnou v České republice – možná dokonce opět v Brně na Melodce.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Standa Vybíral

Author

Napsat komentář