Kissin‘ Dynamite se na podzim vrátí do Prahy kázat krásy rock’n’rollu

Johannes Braun, Kissin' Dynamite

Kissin‘ Dynamite se v rámci evropského turné Europe in Ecstasy Tour zastaví i u nás, a to 1. 11. 2019 v pražském Rock Klubu Nová Chmelnice – a my u této události samozřejmě nebudeme chybět! Pětičlenná hardrocková kapela původem z německého Švábska si získala i u nás slušnou fanouškovskou základnu.

Oceloví hoši ze Švábska

Kapela datuje svůj počátek působení od roku 2002, tehdy ještě pod názvem Blues Kids. V roce 2007 se však přejmenovali na současné Kissin‘ Dynamite. Inspirací k novému názvu jim byla stejnojmenná skladba od AC/DC. Vydání prvního alba Steel of Swabia (2008) jim přineslo první velký úspěch, kdy v roce 2009 jeli turné po boku U.D.O., Blind Guardian, W.A.S.P. a dalších velkých jmen. Druhé album Addicted to Metal (2010) bylo vytvořeno ve spolupráci s Udo Dirkschneiderem, který ve stejnojmenné skladbě také zpívá.

Turné s Powerwolf a Amaranthe

Další počin této partičky okolo zpěváka Johannese Brauna je datován deskou Money, Sex and Power z roku 2012. Ještě ten samý rok se Kissin‘ Dynamite poprvé objevili u nás – představili novou desku na festivalu Masters of Rock, kde svou energií a sexappealem sklidili veliký potlesk.

Ovšem vydání alba Ecstasy z roku 2018 bylo pro kapelu zlomové. Nejen že jeli turné s populárními Powerwolf a Amaranthe, ale také vyrazili na první velké samostatné turné po Evropě. Mimo jiné nazpívali i coververzi songu Let There Be Night od Powerwolf, která vyšla na albu The Sacrament of Sin.

V Praze zazní i největší hity

Pokud se už také nemůžete dočkat téhle bandy hezkých chlapců a hlavně jejich pecek I Will Be King, DNA či I’ve Got the Fire, které s jistotou v Praze zazní, můžete si čekání zkrátit jejich novinkou Cadillac Maniac připravenou s rock’n’rollovou partou The Baseballs.

Text: Ema Moravcová, foto: Veronika Pospíšilová

 

Author

Napsat komentář