Arakain v Hradci Králové opět křtil, v Polné turné zakončí

Arakain

Začátek listopadu přinesl do východních Čech poctivý metal. Arakain si vybral Hradec Králové za jednu ze zastávek podzimního turné k albu Jekyll & Hyde. Turné pokračuje až do pátku, kdy vyvrcholí v Polné.

V Hradci Králové po delší době

Arakain zavítal do Hradce Králové po delší době. Koncert hostil klub Denoche, možná nejmodernější kulturní stánek celého podzimního turné. To probíhá v sedmi termínech ve složení: Booters, The Agony a Arakain. Melodičtí rockoví Booters byli vybráni jako předkapela již v minulosti, a protože se osvědčili, jedou s Arakainem znovu – a opět sklízejí úspěch. The Agony jsou dívčí partička, jež je také dobře známá českým rockovým fanouškům.

Třičtvrtě nové desky live

Setlist podzimních koncertů Arakainu se skládá z nových songů z aktuálního alba Jekyll & Hyde, některých déle nehraných skladeb, ale i klasik, které si fanoušci užívají takřka na každém koncertě a znovu a znovu je vyžadují. Kapela se rozhodla zařadit poměrně hodně nových skladeb z aktuálního alba Jekyll & Hyde – takřka tři čtvrtiny desky zazněly live. To byl rozhodně dobrý tah, neboť naživo znějí nové skladby snad ještě lépe než ze stříbrného kotoučku. S velkým ohlasem se setkaly i některé déle nehrané písně (To jsme my, Magor či Marat).

Každá zastávka je koncertním křtem

Podzimní turné je zároveň i koncertním křtem alba Jekyll & Hyde. Na každém z koncertů je album vždy znovu pokřtěno – to aby o nic nepřišli fanoušci na kterékoli zastávce turné. Křtu se obvykle ujmou zpěvák Honza Toužimský a baskytarista Zdeněk Kub za přítomnosti celé kapely. Honza Toužimský neopomene zdůraznit, jak jsou pro ně jejich příznivci důležití – upustili od možnosti mít nějakého slavného kmotra, místo toho symbolicky volí za kmotry všechny přítomné fanoušky. Samotný akt křtu přivedla kapela k dokonalosti tím, že si nechává přinést skleničky a šampaňské od „krásné hostesky“ – sympatického technika Kamila Hlaváčka převlečeného za dámu.

Závěr turné: v pátek v Polné

V pátek 15. 11. Arakain uzavře své podzimní turné symbolicky v místě, kde obvykle své šňůry začíná – v koncertním sále zámku Polná. Vyhlášené kulturní centrum u Jihlavy tak přijme fanoušky z celého česko-moravského pomezí, a možná i mnohé další, kteří si nebudou chtít nechat ujít letošní závěr sezóny metalové legendy, která brázdí naši hudební scénu už sedmatřicet let.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Magda Šotolová