Down d Drain: Když potkáte v Olomouci na Oktobeerfestu metal

Down d Drain

Co se stane, když se redaktorka vrací domů a trochu se jí zkomplikuje cestování? Skončí neplánovaně v Olomouci, kde se v tu chvíli odehrává Oktobeerfest. A na něm pár zajímavých kapel…mimo jiné Down d Drain.

Vyrůstali spolu i s hudbou

Down d Drain ladí svou muziku do rocku/metalu, občas vedeného progresivním směrem. Kapela má základ v podobě čtyř mladíků (David Studený – kytara, Marek Ševčík – kytara, Michal Matal – baskytara, Lukáš Matal – bicí), kteří jsou kamarádi od dětství, a stejně tak od dětství vyrůstali s hudbou. Před třemi lety se rozhodli založit kapelu, kterou následně posílila sedmnáctiletá zpěvačka Eliška Petrová.

Autorská muzika od rocku po metal

Polorozpadlý dům patřící jednomu z členů využili jednak jako zkušebnu, jednak jako kulisu pro nafocení prvních promo fotek. Svoji muziku tvoří podle toho, jak to cítí, od rockových balad přes energické „skákačky“, na kterých se vyřádíte na koncertech, až po metalové skladby, kde přijdou ke slovu tvrdé riffy. Muzika je to tedy autorská, podílejí se na ní takřka všichni. A že se při tom dokážou i pohádat? To jen dokazuje, že každému z nich záleží na co nejlepší finální verzi.

Na Bandzone můžeme najít jejich poměrně různorodou prezentaci v podobě EP s názvem First Signals. Nahrávání zaštítil Miroslav Matal z kapely Ježkovci.

Brzy v Hradci Králové a v Zábřehu

Opakovaně koncertovali s regionálními kapelami jako The Unbroken Will či Good Grass. Letos také spolupracovali s brněnskou kapelou Meanwhile in Space, se kterou odjedou další koncertní zastávky22. listopadu v Hradci Králové a 20. prosince v Zábřehu na Moravě.

Nové skladby, klip a merch

Down d Drain momentálně pracují na nových písničkách, na které se můžete těšit na jaře, stejně jako na nový videoklip. Připravují dokonce i merch – kapelní trička, která navrhl Marek Žovinec.

Text: Sylva Kaplanová, foto: archiv kapely Down d Drain