Dan Bárta: již ve středu v Pardubicích s projektem Illustratosphere

Dan Bárta

Pardubice čeká ve středu 27. listopadu skutečný hudební zážitek. Do východních Čech se totiž chystá Dan Bárta. Přijede se svou kapelou Illustratosphere, která je jedním z jeho stěžejních hudebních projektů.

Muž mnoha tváří, hudebník několika milníků

Dan Bárta je jednou z nejvýraznějších postav české porevoluční hudební scény. Jeho jméno se u nás stalo určitou značkou hudební kvality. Zároveň je také mužem mnoha tváří – zpěvák a hudebník, fotograf i absolvent studia ekologie na vysoké škole, a samozřejmě také otec rodiny.

I v hudbě samotné je jeho kariéra nesmírně různorodá. Rocková Alice, funky-jazzovo-popoví J.A.R., funky Sexy Dancers či zásadním způsobem ztvárněná role Jidáše v pražském devadesátkovém nastudování muzikálu Jesus Christ Superstar – to jsou zásadní milníky jeho hudební dráhy.

Illustratosphere

Je k nim však třeba dodat ještě jeden z největších – jazz-fusion projekt Illustratosphere, ve kterém naplno předvádí svou nezaměnitelnou barvu hlasu, rozsah a celkový osobitý pěvecký projev. A právě s touto kapelou se Dan Bárta představí 27. listopadu od 19:00 v Pardubicích v KD Hronovická. Illustratosphere s Danem Bártou v čele předvede průřez mnohaletou tvorbou, jejich program potěší i náročnější posluchače. Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketstream.

Text: Sylva kaplanová, foto: Honza Švanda

Author