Pražský Lucerna Music Bar bouřil: Who We Are? Welshly Arms!

The Glorious Sons

Bluesrockeři z Clevelandu Welshly Arms se po roce vrátili do Evropy a díkybohu i do Prahy. Čekal je natřískaný Lucerna Music Bar. Jako podporu si s sebou přivezli kanadskou skupinu The Glorious Sons.

Bezbožně, nemilosrdně a mladě

The Glorious Sons večer energicky a velmi kvalitně zahájili. Zahráli průřez vlastní tvorbou včetně asi nejoblíbenějších songů jako Kill The Lights, Sawed Off Shotgun nebo Godless, Graceless, and Young. A presně tak zní. Bezbožně, nemilosrdně a mladě.

Alternativní rock a gospelové vokály

Kdo by neznal hlavní hvězdy? Singl Legendary absolutně ovládl loňské hitparády, slyšet ho bylo z mnoha reklam i filmů a seriálů. A nejen tento singl. Muzika Welshly Arms je prostě krásná. Zní to pateticky, ale na tomto bláznivém světě musíme být za takovou hudbu vděční. Koho kdy napadlo smíchat alternativní rock a gospelové vokály? Ale aby to bylo tak skvělé, potřebujete k tomu manžele Bryantovy, Bri a Jona. Zvlášť hlas Bri i ji samotnou si ihned zamilujete. Takový příval energie, to vás nadchne.

V setlistu bývá našlapáno hity

Celkově je to parta velmi dobrých muzikantů. I když je občas přes charismatického zpěváka a leadera Sama Getze možná nevidíte. V setlistu bylo opět našlapáno hity, Sanctuary zpívá snad každý, zatímco dechberoucí Legendary k tomu doprovází les rukou s telefony. Další písně z alba No Place Is Home jsou z mého pohledu mnohem silnější a možná i lepší než ta jedna jediná proslulá skladba. A to Legendary fakt miluju. Kdyby z této desky hráli víc, bylo by to dokonalé. Přestože poslední album Welshly Arms je poměrně čerstvé – loňské, skupina nám představila i zbrusu nový singl Learn to Let Go, jenž zazněl na závěr celého koncertu.

Text a foto: Helena Čmelíková

Author