Delain pokračují v dobývaní světa s novým klipem One Second

Charlotte Wessels, Delain

Nizozemská symfometalová parta Delain uveřejnila další kousek ze své hudební tvorby. Tentokrát se jedná o nový singl One Second, který má chytlavou melodii a navíc je zabalen i do klipové verze.

Zaručený úspěch

Delain se nedávno ukázali i u nás v pražském paláci Akropolis, kam si na pomoc vzali ruskou Arkonu. Fungují více jak deset let a za svou hudební kariéru prošli značným vývojem. Holandský sextet se pyšní krásnou zpěvačkou Charlotte Wessels, která je známá svým energickým vystupováním a módní různorodostí. Od ostatních zpěvaček symfometalových kapel se liší také tím, že disponuje altem – obvyklejší je operně školený soprán.
Delain byli původně založeni jako projekt čítající různé hudebníky známé i z jiných kapel: George Oosthoek (Mayan, Orphanage), Marco Hietala (Nightwish), Sharon Den Adel (Within Temptation), Liv Kristine (ex-Leaves‘ Eyes). Úspěch tohoto projektu ale přiměl klávesáka Martijna Westerholta, aby z něj udělal plnohodnotnou kapelu.

Stačí chvilka, než se zamilujete

V současné době mají Delain na kontě pět vydaných alb a na cestě je šesté, které vyjde 2. února příštího roku u vydavatelství Napalm Records. Z něj také pochází novinka nesoucí název One Second – singl, který je doprovázen již zmíněným klipem.
Části klipu se natáčely během severoamerického turné letošního roku. Většinu posluchačů kapela mile překvapila kombinací hlasů duetu zpěvačky Charlotte a kytaristy Tima Somerse. Tuto kombinaci kapela v minulosti příliš nepoužívala, pouze během živých vystoupení. One Second se nese na vlně chytlavého refrénu a potenciálu stát se novou hymnou kapely. Na facebookovém profilu kapely se navíc objevilo i pár slov pro fanoušky.

Odchod kytaristky

Letos v létě navíc kapela přišla o jednoho z dlouholetých členů. Kytaristka Merel Bechtold se rozhodla věnovat jiným hudebním projektům. Kapela však nezoufala a popřála Merel hodně štěstí. Její poslední vystoupení s Delain bylo na metalovém festivalu Graspop Metal Meeting v Belgii. Pokud vám však něco říká jméno kapely Mayan – právě tam se Merel usídlila. Mayan i Delain jsme mohli mimo jiné vidět na letošním ročníku festivalu Masters Of Rock ve Vizovicích.

Text: Šárka Vlachová, foto: Honza Švanda

Author