Arakain zveřejnil art lyric video Hathor, za dva týdny začíná turné

Arakain, Jiří Urban

Arakain se dva týdny před startem letošního turné hlásí o slovo s třetím singlem Hathor z aktuální desky Jekyll & Hyde. Singl doprovází art lyric video, které připravila výtvarnice Michaela Fišerová, známá z RockOpery Praha.

Hathor, bohyně lásky

Ve videu pozorujeme, jak pozvolna vzniká propracovaná kresba dívky s rohy – vizuální podoba bohyně Hathor. Ta měla v eyptské mytologii symbolizovat Mléčnou dráhu i hvězdné nebe a noc. Její rohy mají představovat propast, v níž vychází ráno slunce a do které zase při soumraku zapadá. Byla také bohyní hudby, tance, alkoholu – a samozřejmě lásky.

Do srdce díra jen zbyla mi, měl jsem tě rád…

A že láska může někdy mít zničující účinky, o tom se přesvědčil i hrdina textu, který se nechal svou „Hathor“ zcela ovládnout. „Jak do hlavy vrazila bys mi rezavej drát, do srdce díra jen zbyla mi, měl jsem tě rád… Nic už teď necejtím, nic už mě nebolí, dělej si, co jen chceš, dělej si cokoli…“

Letos turné začíná už v lednu v Karlových Varech

Arakain odstartuje letošní jarní část turné Jekyll & Hyde25. ledna v Lidovém domě v Karlových Varech. Poté bude následovat pauza, po níž se sejdeme pod pódiem 6. března v Kolíně. Vstupenky seženete v předprodejní síti Ticketstream.cz anebo v e-shopu na oficiálním webu Arakainu.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda