Na Plzeň a Uherské Hradiště se valí Thrash Alliance 2020

Destruction, Marcel Schirmer

Na konci února je na dvou místech v Česku plánována zastávka čtyř velkých jmen světové thrashmetalové scény. Síly zde spojí německá legenda Destruction, jejich krajané Final Breath, nizozemská čtveřice Legion of the Damned a řečtí úderníci Suicidal Angels.

Na obou koncích republiky

Drtivá síla v čele s německou ocelovou pěstí Destruction udeří na obou koncích republiky – 26. února v klubu Mír v Uherském Hradišti a 27. února v plzeňském Kulturním domě Šeříková. Lístky budou k zakoupení i v den konání akce na místě.

Destruction se k nám rádi vracejí – a opět ve čtyřech

Destruction se řadí do velké německé thrashmetalové čtyřky. Hrají už bezmála 40 let. Minulý rok se téměř po dvaceti letech opět rozšířila tříčlenná sestava o druhého kytaristu, kterým je Švýcar Damir Eskic. V tomto složení se představili na festivalu Brutal Assault a o pár týdnů později i v Jablonci nad Nisou. V obou případech zakomponovali do svého setu nové album Born to Perish, které již při prvním poslechu jasně naznačuje, že ani téměř po čtyřiceti letech neztrácí sestava kolem frontmana Schmiera nic ze své rychlosti a dravosti.

S novým materiálem přijedou Final Breath i Legion of the Damned

O něco mladší jsou Final Breath, kteří předloni po dlouhých čtrnácti letech konečně nahráli další studiové album. To nese název Of Death and Sin a v textech odkazuje na morální rozklad dnešní společnosti i nenávist, kterou jsou mnozí současní vyšší funkcionáři prosyceni. Legion of the Damned jsou nejmladší z této čtveřice, vznikli roku 2005 v nizozemském Heldenu. Do Plzně a Uherského Hradiště přivezou svoji novinku Slaves of the Shadow Realm, která vyšla minulý rok. Loni se též u nás představili jako jedna z kapel tvrdšího ražení na festivalu Masters of Rock.

Řeckým Suicidal Angels se u nás též líbí

Suicidal Angels nám nejsou žádnou neznámou, máme je tu téměř každý rok. Patří mezi nejúspěšnější a nejambicóznější kapely ze své země, vedle takových velikánů jako jsou Septicflesh nebo Rotting Christ. I oni na nás vyrukují s novým materiálem, konkrétně s tvorbou z loňské desky Years of Aggresion, a nebudeme najisto ochuzeni o takové pecky, jako jsou Endless War nebo The Sacred Dance With Chaos.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda

Author