Headliner Topfestu právě ohlášen: Zelenou vodou bude znít punk rock

Sum 41

Slovenský festival Topfest (26.-27. 6.) si již vydobyl pověst akce, která každoročně přiváží zahraniční hvězdy. Po loňském velkém úspěchu headlinera Slashe přichází pořadatelé s kanadským esem v rukávu.

Sum 41 kousek od českých hranic

Do Nového Mesta nad Váhom totiž v červnu zavítají Sum 41. Není to poprvé, kdy na Slovensko přijedou – na Topfestu vystupovali již v roce 2011. Po velkém úspěchu je však organizátoři rádi uvidí v Areálu Zelená voda i letos. A protože tento festival sídlí tak blízko hranic, očekává se i příjezd českých fanoušků.

41. den letních prázdnin

Sum 41 nesou název podle dne, kdy se ještě jako středoškoláci definitivně rozhodli ohledně hudební podoby své kapely. Tehdy to pro ně byl 41. den letních prázdnin (summer).
Kapela začínala v roce 1996 s albovým debutem All Killer, No Filler. Největším jejich hitem se stal singl Fat Lip. Kapela má v čele charismatického frontmana Derycka Whibleyho, který přitahuje pozornost svým energickým projevem na jevišti i osobním životem, v němž musel překonat nejednu dramatickou událost.

Punkrock, platina a dvě ceny Juno

Za své první album získali Sum 41 platinovou desku v USA, Kanadě i ve Velké Británii. Sedmkrát byli nominováni na kanadskou hudební cenu Juno Award, dvě z těchto nominací proměnili. Za skladbu Blood In My Eyes byli také navrženi na Grammy v kategorii Nejlepší hardrockové/metalové vystoupení.

Vstupenky můžete zakoupit na slovenské verzi webu Ticketportal.

Text: Sylva Kaplanová, foto: facebookový profil kapely Sum 41

zdroj: youtube.com

Author