Tři sestry byly v moravskobudějovickém Letním kině k neutahání

Tři sestry

Další zastávkou probíhajícího turné Gambrinus 11° Tour kapely Tři sestry se v pátek 3. 7. stal areál Letního kina v Moravských Budějovicích. Jako support vystoupila českobudějovická skupina Pirates of the Pubs.

První větší rocková akce po koroně

Byla to po dlouhé době větší rocková akce, která se ve městě konala. I když pořadatelé museli brát ohled na omezení, která stále platí pro podobné akce, byl areál příjemně zaplněn. Při startu kolem půl osmé, kdy Pirates of the Pubs „zaútočili“ na fanoušky svým punk rockem, postávala většina přítomných v zadní části areálu. Tam stál pivní stánek, merch kapely Tři sestry či deska s vyobrazením členů kapely. U ní se někteří fanoušci fotili, a získali tak velice zajímavý suvenýr ještě před začátkem vystoupení svých oblíbenců. Do konce asi hodinového setu se ale „Pirátům“ povedlo přilákat návštěvníky blíž k pódiu.

Tři sestry „splnily“ všechna očekávaná hudební přání

Než se k vystoupení Tří sester připravila stage i kapela, plocha letního kina se zaplnila a všichni nedočkavě vyhlíželi Lou Fanánka Hagena a jeho partu. Tři sestry „splnily“ asi všechny očekáváné songy, na které se fanoušci těšili. Zaznělo 35 písní (a přesně tolik je kapele let), od nových až po pecky, které si vybaví většina rockových fanoušků při vyslovení názvu kapely Tři sestry: Svatá Petra, Kelti, Mexiko, Život je takovej, Kovárna a další. Nelze vyjmenovat všechny songy, které rozjásaly celý amfiteatr. Došlo i na přídavek, kde zazněly hity Dá, Dá, Dá, Zelená a Průša. Fanoušci si ale vyžádali ještě jeden přídavek, kde došlo i na poslední písničku večera, velmi očekávanou Modlitbu pro partu. V průběhu koncertu došlo na konfety, menší pyro show, balonky, při posledním přídavku i na házení triček účinkujících mezi fanoušky.

Další v pořadí bude Carmen

Pořádající agentuře Yashica Events se akce povedla, i když dle názoru některých návštěvníků mohlo být o jeden stánek s pivem víc. Letošní letní projekt Castle Open Air Concert agentury Yashica Events nabízí i další zajímavá vystoupení – další v pořadí bude koncert třebíčské legendární kapely Carmen 18. 7. v Třebíči. Jako host vystoupí Kiss revival.

Text: Honza Švanda, foto: Honza Švanda a Standa Vybíral