Accept ve svém novém videoklipu opěvují hrobníka

Foto z natáčení nového videoklipu

Německá heavymetalová legenda Accept se chystá zkraje příštího roku vypustit do světa šestnácté studiové album s názvem Too Mean to Die, symbolicky ke 45 letům existence kapely. Před pár dny na něj navnadili své fanoušky novým videoklipem.

Hlavní postavou ve videoklipu je hrobník

Klip ke skladbě The Undertaker začíná pohledem na ponurou scenérii lesního hřbitova za doprovodu poklidného kytarového riffu, zatímco se zdejší hrobník za prvních úderů bicích vydává do práce. Krátce nato ho vidíme popíjet v obklopení jemu oddaných dam, zatímco kapela v plné sestavě přichází na hřbitov. Když se poté venku stravuje, po boku mu sedí havran, jakožto symbol smrti.

O mrtvých jenom v dobrém

Hrobník otevře rakev s poměrně nedávno zemřelou rusovláskou, kterou si poté vezme k sobě a vášnivě s ní tančí, přičemž ho havran neustále sleduje. Následně spolu sedí venku, on si s ní povídá, a to i při hostině, i když mu ona nemůže odpovědět. Okolo nich tancuje další žena, a zatímco doznívají poslední tóny, hrobník stojí opět osamocen v lese, pouze s havranem sedícím na jeho lopatě.

Podnět k takové tématice je nejasný, originalita kapele však stále nechybí

Text písně pojednává o práci hrobníka, před kterým si jsme všichni rovni bez ohledu na majetek a společenské postavení, a který jde ruku v ruce se smrtí, jež je jeho jediným přítelem. Je poměrně nezvyklé vidět u Accept takovouto tématiku. Jedním z možných impulzů k tomuto počinu mohla být pravděpodobně nedávná smrt syna frontmana kapely Marka Tornilla. Na druhou stranu je zajímavé vidět, že tito veteráni se nebojí zkoušet nové věci a stále jim nedochází inspirace.

Text: Mates Šimek, foto: Facebookový profil kapely, video: YouTube.com

 

Author