Nervosa je v novém klipu doprovázena zlem

Nervosa, Prika Amaral

Brazilská ryze ženská thrash/deathová formace Nervosa nedávno prošla výraznou obměnou sestavy. Ve čtyřčlenné sestavě tyto metalové dámy nahrály první singl i s videoklipem.

Krev, temnota, rychlost a metalová řežba

Obměněná sestava kolem dlouholeté kytaristky Priky Amaral vypustila v úterý do světa první společný singl s názvem Guided by Evil (česky „Doprovázeni zlem). Klip začíná pohledem na zamlžený les, a hned nato se nám všechny čtyři aktérky ukazují v celé své kráse a divokosti. Tyto záběry střídají pohledy na ně samé, ovšem zahalené, polévající si ruce krví, kterou se následně potírají. Nová zpěvačka Diva Satanica svým hlasem a vystupováním nápadně připomíná dlouhodobou frontmanku Fernandu Liru. Pokud byste na pár sekund zavřeli oči, nejspíš byste ani nepostřehli jakoukoliv změnu v sestavě. Skladba je dost rychlá a je skvělým odrazovým můstkem pro novou éru kapely.

 

Nová sestava rozšířená o čtvrtou členku a brzy i s novým albem

I přes změny v sestavě pokračuje Nervosa v dosud nastoleném trendu. Nový singl potvrzuje, že kapela neztratila nic na rychlosti, dynamice a nespoutanosti a že se celý kvartet celkem rychle sehrál. O tom, jak si budou vést dál, se mnoho dalšího dozvíme už v lednu příštího roku, kdy vyjde čtvrté studiové album s názvem Perpetual Chaos. Na něm se můžeme těšit na třináct pořádných metalových vypalovaček, mezi kterými bude i tento singl. A pro toho, komu snad uniklo nové složení: baskytaru obstarává Mia Wallace (ex-Abbath, ex-The True Endless), pozici zpěvačky hájí Diva Satanica (též v kapele Bloodhunter) a za bicí usedla nejmladší členka Eleni Nota, která má však zkušenosti z mnoha dalších kapel, ve kterých dříve působila nebo je dosud jejich součástí.

I Nervosa bude součástí příštích Masters

A kdo by si chtěl tyto brazilské divoženky poslechnout naživo v nové sestavě a s novou tvorbou, naskytne se mu možnost již příští červenec na festivalu Masters of Rock, který láká na nejnabitější line-up ve své historii.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com