Kapela Škwor před Vánoci naděluje nový videoklip: v hlavní roli silný text a emoce

Petr Hrdlička, Škwor

Ještě před vánočními svátky si kapela Škwor připravila překvapení v podobě nového videoklipu k písni Nejistá přítomnost. Novinka pochází z nejnovější desky Tváře smutnejch hrdinů a jedná se již o druhou skladbu, která se dočkala vizuální podoby. Tentokrát však úsměvy a veselé záběry nečekejte.

Síla, ze které máte pocit, jako kdyby vás chtěla obejmout

Pánové z kapely Škwor se vytasili s další peckou, která dozajista nese hitový potenciál. Až z toho lehce mrazí, jak trefně se píseň svým textem i obsahem klipu hodí do dnešní doby. Zprvu poklidná píseň graduje v refrénech, jimiž hlas Petra Hrdličky dodává sílu, ze které máte pocit, jako kdyby vás chtěla obejmout a říct, že „to bude zase všechno dobrý“.

Životních příběhy lidí, kteří se potýkají se strastmi a problémy

Ústředním symbolem videoklipu je maličká holčička, která v rukou svírá svého plyšového medvídka, a kolem ní proudí davy lidí, ženoucí se bezhlavě za úspěchem. Hledí jen do svých telefonů a nevnímají okolní svět. Dějová linka je rozdělena do několika životních příběhů různých lidí, kteří se potýkají se strastmi a problémy: kluk, který sedí na lavičce v parku s urnou a truchlí po ztrátě blízké osoby; dívka snažící se zachránit život ženě, která zkolabovala; baletka toužící po návratu zpět na jeviště. Nebo ukázka toho, jak rychle plyne život: otec vede svého malého syna za ruku, a ani se nenadáte a karta se obrátí – syn drží svého starého otce a vzpomínají na společně strávený čas.

Je na nás, jak naložíme s tím nejcennějším, co v životě máme

Každý z těchto příběhů si nese svou symboliku, silné emoce i myšlenku, že čas běží jako voda a nikdo nevíme, jak dlouho tady budeme, co bude dál nebo kdy nastane čas loučení. Silný text se vám zaryje pod kůži, emoce vás vezmou za srdce a nepustí. Dnešní uspěchaná doba nám toho bere mnoho a je jen na nás, jak naložíme s tím nejcennějším, co v životě máme.

Text: Ema Moravcová, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com