Únorová Kluboofka v podání českých a slovenských kapel

Eufory, Miriama Hodoňová

Máme tu další díl Kluboofky, tedy hitparády, kterou organizuje jaroměřský Nároďák. Tentokrát zabrousíme především do tuzemských metalových vod, na výběr bude i jedna slovenská kapela.

Fénix se vytasili s love songem, Sebastien zahráli pro dobrou věc

Prvním soutěžícím je heavy-punková formace Fénix z Jičína. V anketě je možno hlasovat pro jejich skladbu Každou noc jsi má, kterou s nimi nazpívala Simona Drábková. Na rozdíl od ostatní tvorby Fénixu je tento song poněkud ladnější, avšak jeho hlavní síla spočívá v krásném textu.

Jako druzí byli do Kluboofky zařazeni powermetaloví Sebastien se singlem Nechtěná, ke kterému byl v prosinci minulého roku vydán i videoklip. V tomto klipu kapela udělala radost dětem z dětského domova v Dolních Počernicích, které v něm účinkují. Od Sebastien to bylo hezké gesto.

Dangar Six umí i zpomalit, Eufory s jejich „taneční hvězdou“

Heavymetalová skvadra Dangar Six, kterou jsme v Rockové zahrádce Nároďáku přivítali minulý rok, posílá do placu song Král z alba Smetiště dějin. Oproti většině tvorby kapely je tato skladba o něco pomalejší, ovšem o to chytlavější a uzavírá ji parádní kytarové sólo.

Posledním účastníkem únorové Kluboofky jsou power metaloví Eufory ze slovenského Martina se skladbou Dancing Star z alba Higher and Higher. Podle názvu se může zdát, že jde o nějaký popík, opak je však pravdou – jedná se takřka o návykový metalový song, který ocení např. fanoušci powermetalových Beast in Black.

Změna v systému hlasování

Pozor! Systém hlasování je od lednové Kluboofky lehce pozměněn. Hlasování nově probíhá přímo přes YouTube kanál Nároďáku. Započítává se jak zhlédnutí klipu, tak palec nahoru. Jen pro informaci, minulým vítězem se stal klip kapely Fatbat ke skladbě Po cestě trnité.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda

Author