Lars Ulrich o otcově novém albu: Ve dvaadevadesáti, jak se to běžně dělá

Lars-Ulrich-Metallica

Torben Ulrich, otec bubeníka Larse Ulricha z Metalliky, je bývalý profesionální tenista, spisovatel, choreograf a hudebník. Hudbu vydává porůznu vlastně již spoustu let. Není ale asi mnoho hudebních osobností, které mají novou desku ve dvaadevadesáti.

Mluvené slovo a violoncello

Není to rock či metal, jak by nás možná mohlo napadnout díky jeho slavnému synovi. Album má podobu mluveného slova za doprovodu violoncella a Torben Ulrich ho připravil ve spolupráci s cellistkou Lori Goldston jako duo Obscure & Terrible. Lori Goldston je virtuoska ve hře na violoncello, která spolupracovala se širokou plejádou umělců jako Nirvana, Earth či David Byrne.

Společně dali albu název Oakland Moments: Cello, Voice, Reuniting (Rejoicing). Torben Ulrich čte ze své sbírky textů a básní, obsahově zabrousí do filozofie a mystiky, zatímco Lori Goldston podbarvuje jeho hlas ambientními tóny na cello.

Lars Ulrich: Rozhodně je to něco, po čem byste měli zatoužit

Lars Ulrich otcův počin vtipně okomentoval na Instagramu pod společnou fotkou: „To je můj táta…ten vlevo. Je mu 92 a právě začíná… Dnes, jak se to v jeho věku běžně dělá, vydává další desku… Na téhle spolupracoval se svou kamarádkou Lori Goldston. Pokud by to někdo rád slyšel, dá se sehnat na jejich Bandcamp stránce. Rozhodně je to něco, po čem byste měli zatoužit.“ Fyzické album ale již neseženete – limitovaná edice kazet je vyprodaná. Online verze přes Bandcamp stránku dua Obscure & Terrible je tedy momentálně jedinou možností.

Synové jdou také hudební cestou

Hudební geny se přenesly i do třetí generace Ulrichů. Larsův syn Layne se věnuje kytaře a baskytaře, o tři roky starší Myles je již nyní výborným bubeníkem a dokonce studuje na prestižní hudební vysoké škole Berklee College of Music.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Jaromír Zajda Zajíček

Author