Simone Simons v Backstage TV: Zpěvačka, máma i foto nadšenkyně

Epica, Simone Simons

Začátkem února zprostředkoval náš dobrý známý David Zbavitel rozhovor se zpěvačkou Simone Simons z nizozemské symphonic metalové Epicy. A co na sebe tahle rusovlasá kráska v pořadu BackstageTV všechno prozradila?

O práci na novém albu a také o rodinných záležitostech

Koncem února vydala kapela již deváté studiové album Omega. Na novou desku čekali fanoušci dlouhých pět let, a to podle slov Simone hlavně proto, že ona i její kolegové chtěli trávit více času s rodinou, a také se pracovalo na biografii kapely. Mimo jiné též nahrávali akustické verze některých skladeb, a do toho probíhaly intenzivní přípravy nového alba. Simone o něm prozradila mnohé detaily, např. o hudebních kompozicích, textové stránce a jak zapadá do koncepce diskografie kapely. Zmínila i svou vášeň pro akustické verze metalových skladeb a také náročné cestování vzhledem k současné situaci.

 

Mimo kapelu se Simone věnuje (nejen) fotografování

Jednou z novinek v e-shopu kapely bude cyklistické oblečení. I na tento nevšední kousek našel David Zbavitel odpověď – podnět k tomuto dal podle slov Simone vášnivý cyklista a kytarista kapely Mark Jansen. Zpěvačka prozradila také, jaký podíl měla ona sama na desce, jak si udržuje v kondici svůj hlas a jaké jídlo je její oblíbené. Řeč přišla i na nestandardní videoklip ke skladbě Freedom – The Wolves Within, její vztah k sociálním sítím nebo jak se na veleúspěšnou kariéru své maminky dívá její sedmiletý syn. A ne každý z nás určitě věděl o tom, jak se Simone vyžívá ve fotografování a následné úpravě fotografií.

 

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com