Rock Pivo Fest spojí muziku, řemeslné pivovary i charitu

Dymytry

Rock a pivo – to k sobě přinejmenším v českém prostředí tak nějak patří, a obojí patří k létu. Snad tedy budeme moci na začátku července zavítat na jeden z nových festivalů, který má v názvu právě tyto dvě nepostradatelné součásti života rockerova.

Zcela nový festival v okrese Bruntál

Chováme obdiv ke všem pořadatelům, kteří se v současné složité době plné zákazů a omezení pustí do organizace hudebního festivalunavíc zcela nového. První ročník třídenního festivalu Rock Pivo Fest startuje 2.-4. července v Ryžovišti na pomezí Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

Velká česká jména i účast z nejbližšího zahraničí

Programu vévodí několik velkých českých jmen: Divokej Bill, Rybičky 48, Dymytry, ale na své si přijdou také fanoušci kapel Harlej, Alkehol, Loretta, Dark Gamballe, Gate Crasher či Seven. Zahraniční účast budou představovat slovenští Eufory a AB/CD z Maďarska (asi tušíte, že se bude jednat o revival AC/DC), speciálním hostem bude mladá bubenice Nikoleta Šurinová, taktéž ze Slovenska.

Třicet druhů piv i charita

A jaký by to byl festival bez pořádného zázemí. Festival se kromě rockové muziky bude věnovat pivu skutečně naplno – v pivním městečku na vás bude čekat více než třicet druhů piv od minipivovarů a řemeslných pivovarů. Pokud chcete zůstávat nedaleko centra dění i přes noc, nabízí se pro vás stanové městečko. Pro rodiny s dětmi bude připraven dětský koutek s animačním programem a dílničkami. Festival má navíc charitativní myšlenku: koruna z každého prodaného nápoje a suvenýru poputuje na dobrou věc, fanoušci sami vyberou, kde podle jejich názoru tyto peníze pomohou nejvíce. Vstupenky zakoupíte v předprodeji Smsticket a na webu Rock Pivo Fest.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda

Author