Ravenoir svým rouhačským debutovým albem zahalují svět temnotou

Ravenoir

Brány pekla jsou opět otevřeny! Vládci temnot Ravenoir ohlašují příchod svého debutového alba The Darkest Flame Of Eternal Blasphemy na světlo boží. Svoji prvotinu kapela zároveň doprovodila v pořadí již čtvrtým „havraním“ singlem s názvem Alter Ego.

Sypačka jako kráva i sólo kytaristy od Kinga Diamonda

Den, kdy se na povrch zemský vrátila temnota v podání Ravenoir, připadl na neděli 21. února 2021. Tehdy světlo světa spatřilo historicky první album The Darkest Flame Of Eternal Blasphemy. Už na první pohled vás album zaujme svou vizuální stránkou, kde se dva havrani zády k sobě spojeni obráceným křížem smaží v záplavě ohně. Album tak temné, jak si jen dokážete v těch nejhorších snech představit, se pyšní celkem šesti skladbami, z nichž jedna – From the Dead Shadows of the Void to Eternity – je laděná jako intermezzo.
Již úvodní píseň vás dokonale uvede do nálady celé desky a naprosto vás v celé své síle pohltí. Velice úderná skladba In the Sign of the Horns nejdříve nastupuje klidným úvodem, ale vzápětí nastoupí tvrdě a drtí vše kolem sebe. Naopak skladba Blood Pact je jednoduše řečeno „sypačka jako kráva“ a velmi se těším, až tuhle skladbu uvidím a uslyším v živé verzi.
Rozhodně nemůžu nezmínit titulní skladbu alba, The Darkest Flame Of Eternal Blasphemy – nejen proto, že ji považuji za svou nejoblíbenější z celé desky, ale především pro její naprosto úchvatné kytarové sólo, které vyšperkoval celosvětově proslulý kytarista Andy La Rocque (King Diamond). Celé album předvádí to nejlepší, co z black/death metalu můžete vyždímat, a troufnu si říci, že podobně temný projekt v našich metalových vodách nemá obdoby!

 

Klip Alter Ego na píseň s brutální vokální linkou

V doprovodu nového alba vyšel i čtvrtý klip ke skladbě Alter Ego, která celou desku uzavírá. O text skladby se postaral basák Igor Hubík. Samotná skladba zprvu začíná velmi intimně a klidnějšího ducha si nese po celou svou dobu, což se ovšem nedá říct o brutální vokální lince zpěváka Aleshe, před jehož hlasovým umem musím smeknout klobouk. Klip je pak tvořen jako lyrics video s černobílými výjevy historických obrazců.

 

Muzika i merch na webu Gothoom

Celé tohle „satanstvo“ se choulí pod záštitou slovenského labelu GOTHOOM Productions a skrze jejich stránky si můžete žhavou novinkou od Ravenoir zakoupit. Mimo jiné zde naleznete i pár luxusně temných kousků merche kapely, který mizí rychlostí blesku, tak nad koupí moc dlouho neváhejte!

Text: Ema Moravcová, foto: Petr Šváb/poskytnuto kapelou Ravenoir, videa: YouTube.com