Škwor odkládá turné, jejich hosté Blitz Union mezitím vydávají nový klip a EP

Škwor

Kapela Škwor musela odložit plánované jarní turné s názvem Tváře smutnejch hrdinů. Pokračující nařízení o zákazu konání hromadných akcí jim nedovoluje květnové koncerty uskutečnit. Z jejich minulého turné si pamatujeme hosty Blitz Union, kteří se v této době bez živého hraní vrhli na vydávání singlůvypustili pátý z nich a k tomu EP.

Je těžké cokoli plánovat, až budou termíny, dá Škwor vědět

Zatím nebyly dány náhradní termíny turné Tváře smutnejch hrdinů, neboť je příliš obtížné odhadnout, kdy dojde ke zrušení nařízení odvolávajícího se na epidemiologickou situaci. „Vzhledem k tomu, že k rozvolnění a umožnění konat jakékoliv společenské akce prakticky nedochází, lze jen těžko předpokládat, že budeme moci v daných termínech odjet naše jarní koncerty,“ píše Škwor ve svém prohlášení. „V této nejisté době je prakticky nemožné cokoliv plánovat a turné je záležitost, kterou nelze zprocesovat ze dne na den.“ Kapela zároveň moc děkuje fanouškům za jejich přízeň a pochopení, a slibuje, že jakmile budou na základě uvolnění opatření známy nové aktuální termíny, bude je co nejdříve informovat.

Jako náplast na zklamaná srdce posílají Škwor svým fanoušků pozdrav v podobě nového videoklipu k písni Spoutanej z alba Tváře smutnejch hrdinů.

 

Blitz Union: Každý z nás se možná někdy stydí, že je (také) člověkem

Jejich mladší souputníci Blitz Union by si pochopitelně také už velmi rádi zahráli. Zatím se se svou pověstnou pracovitostí pustili do vydávání nové muziky. Postupně zveřejnili pět singlů s videoklipyTV, Money-Crazy World, Human Robot, Plastic a Not Proud (To Be A Human Being). Poslední jmenovaný je venku teprve od 16. dubna a zamýšlí se nad otázkou, zda se při pohledu na různá zvěrstva páchaná na lidech, zvířatech i přírodě každý z nás někdy nestydí, že je (také) člověkem. Singl je po hudební stránce rockovější než některé jiné jejich počiny, ze kterých je cítit více elektroniky. Klip byl tentokrát řešen jednodušeji než u předchozího songu Plastic s výpravným, výtvarně nákladným videem – po většinu klipu vidíme záběry na jednotlivé členy kapely. Co nás ale upoutá téměř okamžitě, je červené světlo prolínající se celým klipem – výstraha, vykřičník, či možná trochu i znamení hanby, studu. Blitz Union zároveň vydávají EP Not Proud obsahující všechny jejich zásadní tracky z poslední doby a nacházejí se ve fázi příprav dlouhohrající desky.

 

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author