Kopec nepadnul, Fajtfest bude s evropskou účastí

Bad Victim

Fajtfest je festivalem s originálním, většinou alternativně-rockovým a hardcoreovým obsazením. Stejně jako ostatní akce se dosud nacházel v nejistotě kvůli současné situaci, pořadatelé ale nyní hlásí: Festival bude.

Pod rozhlednou ve Velkém Meziříčí

Kopec nepadnul. Přesně těmito slovy oznámili organizátoři Fajtfestu, že letošní ročník proběhne. S podtitulem Evropská edice se uskuteční ve dnech 9.-10. 7. 2021 pod známou rozhlednou na hardcoreovém kopci ve Velkém Meziříčí.

Naposledy s převážně českým line-upem

Bohužel všechno má své „ale“, a proto i Fajtfest musel poopravit loňský line-up a všechny zámořské kapely nahradit těmi evropskými. Díky tomuto opatření letos dostávají obrovský prostor tuzemské kapely, a tak z celkových 28 bude 20 právě z ČR. Je to ale naposledy, protože tento festival se chce ubírat právě směrem světových jmen.

Kdo nás tedy letos na kopci čeká?

Majitelé vstupenek se určitě již nyní těší na britské Hacktivist, maďarské Ektomorf, ze Slovinska přijede Within Destruction. Od našich německých sousedů se na letošní verzi festivalu připravují Mental Cruelty a Ghost Kid, od slovenských bratrů můžeme očekávat oblíbené Stercore, kteří tu vystoupili i na loňské náhradní akci. Domácí scénu bude zastupovat mimo jiné Meresiew a Bad Victim, které jsme také viděli minulý rok. Samozřejmě nezapomeneme zmínit i poskou kapelu Decapitated.

Obdiv pořadatelům

Vstupenky již zakoupené lze použít i na tuto Evropskou edici. Majitelé lístků, kteří z nějakého důvodu nechtějí na kopec u Velkého Meziříčí na tuto akci dorazit, mají možnost vstupenky vrátit a to nejpozději do 30. 6.  Za nás má hlavní pořadatel Bob a vůbec celá Fajtfest crew obrovský obdiv za to, že dokázali zorganizovat tak velkou akci v současné nejisté a těžké době. Ale tahle partička nejsou žádná ořezávátka a jejich srdce je větší než strach z nejistoty. My jim za to moc děkujeme a budeme se těšit na viděnou v červenci na kopci.

Text: Jiří Kunčík, foto: Honza Švanda

Author