Festival Obscure Mosh v Modré Vopici si zapíše další ročník

MALIGNANT TUMOUR

Metalová sezóna v pražském klubu Modrá Vopice se již před pár týdny dala do pohybu. Jednou z blížících se zdejších akcí je i jednodenní metalový festival Obscure Mosh, který pořádající agentura Obscure Promotion připravila na 11. července.

Malignant Tumour již 30 let na scéně, Hypnos s novým albem

Jako již tradičně si zde přijdou na své především fanoušci ostřejších metalových žánrů. V roli headlinera se představí finská grindcoreová mlátička Rotten Sound. Pro tuto zemi metalu zaslíbenou jde sice o neobvyklý žánr, o kvalitní tvorbě těchto borců jsme se však přesvědčili již mnohokrát, kupříkladu na festivalu Obscene Extreme. Servítky si nebere ani crust rock ‚n‘ rollová legenda Malignant Tumour. Tihle ostravští rodáci letos slaví 30 let od založení a jejich set dokáže vždy pořádně rozproudit davy pod pódiem. Neméně podstatnou roli na české metalové scéně mají deathmetaloví nestoři Hypnos, reprezentovaní zakladatelskou dvojicí Bruno a Pegas. Na podzim loňského roku vydali Hypnos nové album The Blackcrow, a tak se vedle časem prověřených fláků můžeme těšit i na novou tvorbu z dílny jedné z nejdůležitějších kapel české metalové scény.

S novou tvorbou se představí i Exorcizphobia, grind bude zastoupen opravdu široce

Jediným zástupcem řízného thrash metalu bude trutnovská stálice Exorcizphobia. Sestava kolem dlouholetého frontmana Skořiho vydala koncem minulého roku nové album Digitotality, které se jim opravdu povedlo. Široké zastoupení zde naopak bude mít grind, vedle Rotten Sound se můžeme těšit na formaci Gride, hrající již od poloviny devadesátek, nebo na trio Sick Sinus Syndrome. To se sice zformovalo teprve minulý rok, frontmanem kapely je však Bilos, zakladatel a jediný aktivní původní člen Malignant Tumour. A tento fakt slibuje pořádnou těžkotonážní hudební nálož!
Grindcoru není nikdy dost, a proto byli přizvání i pražští Insistent, kteří letos vydali nové album s názvem Disease. Posledním do grindové party jsou Constrastic, jejichž součástí je i Tomáš Fiala, pořadatel festivalu Brutal Assault. Zpestřením letošního Obscure Mosh Open Air budou i brutal deathmetaloví Shampoon Killer. Třeba se dočkáme i jejich tématického songu „…and Justin for all“, kdo ví… Relativně novou formací jsou old school deathmetaloví Sněť, kteří se též těší na podporu fanoušků na tomto festivalu.

Program

  • 12:00 hod. doors
  • 13:00 – 13:30 hod. – SNĚŤ 
  • 13:50 – 14:20 hod. – INSISTENT
  • 14:40 – 15:10 hod. – SHAMPOON KILLER
  • 15:30 – 16:00 hod. – SICK SINUS SYNDROME 
  • 16:20 – 16:55 hod. – CONTRASTIC 
  • 17:15 – 17:50 hod. – EXORCIZPHOBIA 
  • 18:10 – 18:35 hod. – GRIDE 
  • 19:00 – 19:40 hod. – HYPNOS 
  • 20:05 – 20:50 hod. – MALIGNANT TUMOUR 
  • 21:15 – 21:55 hod. – ROTTEN SOUND

Vstupenky k dispozici na webu Obscure Promotion

Vstupenky za cenu 550 Kč jsou k dostání na webových stránkách pořádající agentury Obscure Promotion nebo přímo na baru v Modré Vopici. Nenechte si ujít pořádnou hudební nálož pod širým nebem v prostředí metalem a punkem protřelé Modré Vopice.
Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda