Nároďák chystá benefiční koncert pro Moravu

Dysangelium

V sobotu 24. 7. se v prostorách zahrádky jaroměřského Nároďáku uskuteční koncert pěti metalových kapel. Výtěžek z této akce poputuje na Moravu těm, které zasáhlo nedávné tornádo.

Rocková zahrádka pokračuje i letos

Na zahrádce v Nároďáku se minulý rok konala řada menších koncertů, nyní se (nejen) místní rockeři mohou těšit na další akci. V sobotu ode dvou hodin odpoledne se zde představí pětice metalových kapel. První z nich budou již tradičně Dysangelium. Tahle pětičlenná stálice české deathmetalové scény letos slaví 10 let od založení a v Nároďáku jsou jako doma. Jejich žánroví kolegové Tredis Harm Any to sem taktéž nemají daleko. Pořadatelé tradiční metalové akce Wiesenthal ve Vižňově nedaleko polských hranic rovněž odehráli v Jaroměři řadu koncertů.

Tinnitus vedle vlastní tvorby hraje i covery zahraničních interpretů

Mezi kapelami, které jste mohli loni vidět a slyšet na zdejší zahrádce, patří i hradečtí Tinnitus. V jejich podání se můžeme těšit na klasický heavy metal s příměsí hard rocku. V repertoáru mají svá pevná místa též covery známých metalových hymen, kupříkladu Warriors of the World od Manowar. V sestavě došlo nedávno ke změně na postu bubeníka, který převzal Michal Koblmüller, bratr frontmana Miloše. Čtvrtou kapelou, která zde zahraje, bude thrashmetalové trio Sceletons. Taktéž si v Nároďáku zahráli již bezpočtukrát. V jejich repertoáru se navíc s jistotou můžeme těšit na několik vypalovaček z nového alba Pandemic Chaos.

 

Sestava Torrax se po několika letech konečně ustálila

Power metal zde bude zastoupen v podání kutnohorských Torrax. Tato pětičlenná formace se začala formovat před pěti lety a předloni nahrála po ustálení sestavy své první album s názvem „V každém z nás“. Letos v březnu k němu přibyl druhý kousek nazvaný Příběhy. Titulní píseň muzikanti opatřili výpravným videoklipem. Kdo má rád české powermetalové kapely jako Salamandra nebo Rimortis, bude jistě spokojen při poslechu této mladé krve.

 

Každý návštěvník svou účastí podpoří dobrou věc

Vstupenky na tuto akci jsou k dispozici na webu Nároďáku. Už jenom svou účastí podpoří každý fanoušek sbírku ve prospěch těch, které zasáhla nedávná přírodní katastrofa na Moravě. Přijďte se pobavit poslechem pořádného metalu a zároveň pomáhat dobré věci!
Text: Mates Šimek, foto: Veronika Špundová, videa: YouTube.com