Gojira přijede v lednu do Prahy s novým albem

Gojira / foto: Zdenek Greendeath Zelený
Francouzská formace Gojira, jež patří mezi přední světové metalové kapely díky své nezaměnitelné fúzi groove a death metalu, letos vydala nové album a představí se s ním příští rok v pražském Foru Karlín.

Dechberoucí show v odpovídajících prostorách

Koncert Gojiry na festivalu Brutal Assault před třemi lety nabídl dechberoucí show. Pro takový formát je zapotřebí také odpovídajících prostor, a proto po koncertě v pražské Lucerně se na Gojiru můžeme těšit 25. ledna 2022 ve Foru Karlín.

Gojira formovala podobu moderní metalové hudby

Sestava kolem bratrů Duplantierových letos slaví čtvrtstoletí své existence. K tomuto jubileu kapela nadělila sobě i svým fanouškům dárek v podobě sedmého studiového alba Fortitude, které se těší pozitivním ohlasům. Gojira se dále může pochlubit dvěma nominacemi na cenu Grammy i tím, že pár let po svém vzniku si v roli předkapely zahráli před takovými velikány jako Metallica nebo Slayer. Svým osobitým stylem formovala tato čtveřice podobu moderní metalové hudby, a to zejména díky třetímu albu From Mars to Sirius. Stala se tak inspirací pro mnoho dalších metalových formací.

 

Kapela má další ušlechtilé cíle

Vedle muziky působí členové kapely v oblasti ochrany životního prostředí. Spolupracuje kupříkladu s organizací Sea Shepherd, jež se zabývá ochranou mořských živočichů.

I Alien Weaponry přijedou s novou tvorbou

Roli předkapel obstarají novozélandské groove/thrashmetalové trio Alien Weaponry a anglická hardcoreová formace Employed to Serve. První jmenovaní vznikli před 11 lety, kdy oběma zakládajícím členům – bratrům de Jongovým – bylo teprve deset a osm let. Brzy nato se kapela dostala do širokého povědomí metalových fanoušků ve své zemi. Kapela si zahrála i na předních světových metalových festivalech jako Wacken nebo Metaldays. Fanoušky upoutává především originálním pojetím svého žánru, přičemž mnohé skladby jsou opatřeny texty v maorštině, tedy jazyku původních novozélandských obyvatel. Texty často pojednávají o důležitých historických událostech jejich rodné země. Do Prahy přijedou s novým studiovým albem nazvaným Tangaroa.

 

Employed to Serve jsou oblíbení především mezi mladšími rockery

Deset let od vzniku příští rok oslaví anglická skvadra Employed to Serve, jejichž frontmankou je divoká, energická blondýnka Justine Jones. Kapela dosud vydala tři alba, poslední deska se jmenuje Eternal Forward Motion a vyšla před dvěma lety. Na jejich čtvrtou studiovku nazvanou Conquering si musíme počkat do 17. září, ochutnávku z něj v podobě videa k písni Exist připojujeme níže. V textech kapely se často setkáváme s kritikou problémů, kterými prochází současná mladá generace; v těchto tématech si Employed to Serve opravdu neberou servítky. Energický hardcore s pořádnou dávkou adrenalinu a hromovým growlingem za mikrofonem, to jsou Employed to Serve, kteří s největší pravděpodobností zahájí tento parádní metalový večer.

 

Vstupenky jsou již v prodeji

Vstupenky na koncert této solidní trojkombinace kapel, pořádaný agenturou Obscure Promotion s.r.o., jsou k dispozici v síti Ticketmaster. Prostory Fora Karlín pro tuto akci nebudou rozděleny na sektory, tudíž si každý návštěvník může zařádit u pódia anebo sledovat koncert z pohodlí některého z balkonů.

Text: Mates Šimek, foto: Zdenek Greendeath Zelený, videa: YouTube.com