Legendární Scorpions přijedou s novým albem do Prahy

Scorpions, Klaus Meine / foto: Miloš Milosfoto Hlaváček

Němečtí rockoví veteráni Scorpions se dali do práce na svém dalším studiovém albu. Zúročí na něm neuvěřitelných 55 let hudebních zkušeností. Příští rok na jaře se v rámci turné k nové desce objeví i v Praze.

Scorpions prorazili i do mainstreamové scény, nebojí se však i přitvrdit

Skupina kolem zakládajícího kytaristy Rudolfa Schenkera a dlouholetého frontmana Klause Meine má za sebou více než 55 let existence. Během tak dlouhé a bohaté kariéry vyšla z jejich dílny řada skladeb, které běžně slýcháme i v komerčnějších rádiích: Send Me an Angel, Still Loving You nebo Wind of Change. Scorpions jsou v mainstreamu známí především pro své krásné balady s výbornými texty a videoklipy. Není jim však cizí ani svižný rock ‚n‘ roll, kterým baví již několik generací svých fanoušků, jak jsme se mohli přesvědčit třeba i na předchozí desce z roku 2015 s názvem Return to Forever. A příští rok v půli února se můžeme těšit na vydání již devatenáctého studiového alba Rock Believer, ke kterému kapela vyrazí počátkem května na evropské turné. U nás se zastaví 26. května v O2 areně v Praze.

 

Sestavu kapely obohatil dlouholetý bubeník Motörhead

Sestava Scorpions prošla mnohými změnami. Kytarista Rudolf Schenker měl několik let k dispozici svého bratra Michaela, který je rovněž kytaristou. Od roku 1969 je pak součástí kapely frontman Klaus Meine, jenž je autorem většiny textů. Prošel si obdobím, kdy téměř úplně ztratil hlas, naštěstí se brzy nato vrátil zdráv. A i když už překročil sedmdesátku, jeho výrazný vokál stále neztrácí na síle. Ke Scorpions se navíc před pěti lety připojil bubeník Mikkey Dee, který dlouhá léta působil v Motörhead, čímž mimo jiné strhl i pozornost řady fanoušků své kmenové kapely. Dosud poslední koncert těchto velikánů se u nás uskutečnil před třemi lety v červnu v Ostravar aréně.

Vstupenky jsou již k dispozici, dle očekávání rychle mizí

Ve čtvrtek 26. května 2022 v Praze se tedy můžeme těšit na koncert jedné z největších a nejdéle hrajících rockových legend. Ani po tolika letech existence Scorpions vůbec nemyslí na to, že by své řemeslo pověsili na hřebík. Nicméně čas neúprosně běží, a proto rozhodně doporučujeme tuto jedinečnou příležitost využít. Jako speciální host Scorpions na turné doprovodí Wolfgang Van Halen se svojí kapelou Mammoth WVH, jehož popularita strmě stoupá. Vstupenky jsou stále k dispozici v sítích Ticketportal a Ticketmaster.

Text: Mates Šimek, foto: Miloš Milosfoto Hlaváček, video: YouTube.com