Totální nasazení konečně slavilo třicetiny v Lucerně

Totální nasazení / foto: Petr Hanč
Slánská punk-rocková kapela Totální nasazení už loni dovršila třicet let na hudební scéně. Samozřejmě i tato oslava se měla konat loni, ale bohužel se z důvodu pandemie musela přeložit. Fanoušci i kapela se ale nakonec dočkali a narozeninový mejdan mohl začít.

V Lucerně nádherně zní to, zní to, zní to

Totáči si k tomuto krásnému číslu vybrali Velký sál Paláce Lucerna a spoustu hostů z branže. Celý večer uváděl písničkář Václav „Láska“ Vaňura. Jako první na pódiu vystoupila pražská pop-punková kapela Covers for Lovers a svůj dvacetiminutový set odstartovali songem Nevzdávej!. Druhým hostem byla kapela Vision Days z Brněnce, kteří během svého setu zahráli například skladbu Cesta do hlubin punkáčovy duše.

Hostující spřátelené kapely s bývalými i současnými členy

Jako třetí v pořadí řádila punk-rocková banda taktéž z města Slaný – Dilemma In Cinema. V kapele hraje na bicí ex-člen Totáčů Pavel Pospíšil zvaný Pípa, a také stálý člen Totáčů P.P. Cvok. Dilemma In Cinema si střihli například song Inflagranti.
Další kapela, která nemohla chybět, byli folk-punkrockoví Deratizéři. V ní najdeme další členy Totáčů, a to Sváťu s kytarou a Frankyho za bicíma. Ti si v doprovodu sympatických slečen Janči a Zuzky (konečně se nám vrátila z cest po dalekém světě!) dali songy jako O bludičce Obludičce, O kohoutovi na Velvarské bráně nebo Folk, Folk, Folk.
Před oslavenci na pódium doslova vtrhli The Fialky. Ti předvedli parádní energickou show a střihli si songy jako Pod tlakem (český cover Under Pressure od Queen) a nemohla chybět Punk Sex Pivo a závěrečná Kotva.

Totální nasazení a Plexis: dvě legendy jako vrchol večera

Pak už přišel ten pravý čas pro oslavence. Návštěvníci byli připravení a rozehřátí, jak nejlépe mohli. Totáči to hned zkraje rozjeli songem Kazoo or Die!. Kapela zahrála své největší hity jako Balkánská, Australská, Černobílý svět, Pohádka o bídě, Nezapomeneme, Oceloví ptáci a další.
Během jejich koncertu vystoupili skoro všichni bývalí členové nebo bedňáci (Šukec, Pípa, Hans, Ukřik) a zavzpomínali na „staré časy“. Dále se také přidala slovenská kapela Smola a Hrušky, a dali si společně například píseň Som naj*baný. Totáči společně s hosty ukončili svůj narozeninový set songem Zase dál.
Jako poslední host zahrála punková legenda Plexis a akce skončila krátce po půlnoci. Fanoušci i kapely si tak užívali pořádnou punkovou oslavu a večírek doprovázela i dobrá atmosféra díky výsledku voleb, který přítomné obecenstvo vnímalo většinou pozitivně.

Text a foto: Petr Hanč

Author